SON DAKİKA
Hava Durumu

TEPETAKLAK

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2020 18:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2020 18:58

“Tepetaklak” Eduardo Galeano’ nun 1988 yılında yazdığı kitabının adı, kitabın alt başlığı ‘’Tersine Dünya Okulu’’ kitabının özeti yazılmak istense, sanırım şu paragraf yazılabilir.

“günümüzün tersine dünyasında evrensel barışı en çok gözeten ülkeler,

 en çok silah üreten ve diğer ülkelere en çok silah satan ülkelerdir;

en itibarlı bankalar, en çok uyuşturucu parası aklayan ve en çok çalıntı para saklayan bankalardır;

en başarılı endüstriler, gezegeni en çok zehirleyenlerdir; çevrenin korunması onu yok eden şirketlerin en parlak işidir;

en kısa zamanda en çok insanı öldürenler, en az işle en çok parayı kazananlar diyor Galeano.

 Aradan yıllar geçmesine rağmen, yaşadığım birçok olayda hep bu kitabın adı ve anlattıkları gelir aklıma.

Galeano, en, en diye anlatınca plastik kahramanları, elbette şehrimizin en plastik, en naylon medyası ünvanını kazanan enBursa geldi aklıma.

Mayıs’ın ilk haftası şehirmedyanın sahibi Nezir Asaroğlu, eski bakan Faruk Çelik hakkında sosyal medyada bir soru sormuş, ardından sorusunu ete kemiğe büründüren belgelerle destekleyerek gazetesinin manşetine taşımıştı, Bursa’da siyasete az çok meraklı herkesin kulaktan kulağa oynarken sorduğu soruyu, Nezir Asaroğlu manşete taşıyınca Bursa medyasının ezberleri bozuldu.  Bu soruya Faruk Çelik’ten gelecek cevap beklenirken, önce enplastik medyanın plastik yazarları, sayabildiğim kadarıyla 12 köşe yazısıyla dahil olup Faruk Çelik güzellemeleri yaptılar. Bu yazarlardan biri neredeyse her gün Faruk Çelik’i anlatarak; kovid aşısının mucidi olarak Faruk beyi ilan ederken, sol eliyle Fas’ta maklube yiyen chp li köşe yazarı bile Faruk bey’i  göklere çıkardı yazılarında , enplastik medyanın patronu, fetönün eylemlerinde çekilmiş fotolarını biran unutup, fetönün imamını arama numaralarına bile tenezzül etti, doğru yerin konteyner olduğunu bile bile.  Altı üstü bir soru sorulmuştu oysa ki.

İşin içinde eski bakan ve servetinin kaynağı sorusu olunca, yine eski bir bakan ve serveti taa interpolden sorgulu Cavit Çağlar’ın olaya dahil olması müthiş eğlenceli oldu. Eski bakanın medya çalışanlarına verilen görevle, günler ve konular paylaşılarak TMSF nin Cavit Çağlar’ı nasıl soyduğu, üç gün üç gece anlatıldı (üç kere anlatınca gerçek olacak diye totem yapmış eski bankacı bakan). Hey gidi Galeono  plastik kahraman diyordu bunlara, milyonlarca insanın cebine elini sokarak şirketlerine hortumlayanların çalışanları, dürüstlük abidesi olup üç takım elbise, bir cep telefonunun 10 yıldır kayıp olduğunu anlayıp şimdi peşine düşmüşlerdi, interpole verseydiniz diyecektim sanırım yaraya tuz basmak olur.

İşte tepetaklak olmuş tersine dünyanın, Bursa şehrinde son iki ayda yaşanan tartışmanın ve yaşanan yüzyılın yüzsüzlüğünün çok kısa bir özetini okudunuz.

……………

Zaman gazetesi kapatılmasın diye, fetö Bursa imamıyla kolkola eylem yapan medya patronu,

son 10 senesini fetöyle mücadeleye adamış bir insana fetöcü yakıştırması yapabiliyor tepetaklak dünyada.

…..

 Hortumculuğu interpole kayıtlı bir patronla çalışıp;

 hortumcunun   “ … Haktan yana doğruları yazın, kimseye haksızlık etmeyin, elinizde belge olmadan yayın yapmayın. Kişisellikten uzak durun.”  lafıyla  İşe başladığını iddia edebiliyor Olay yazarı Ahmet Emin Yılmaz tepetaklak dünyada.

…….

“Sayın büyüğümüz” oluyor İnterpol büyüğü Çağlar, maaşını verdiği İhsan Aydın’ın yazısında, tepetaklak dünyada.

……..

“cep doldurmakla” suçluyor Mustafa Özdal, Cavit Çağlar’ı değil, Nezir Asaroğlu’nu

 tepetaklak dünyada.

Faruk Çelik, ve serveti sorgulanan diğer bakan, susmaya ve plastik yazarlarını konuşturmaya devam ediyor elbette tepetaklak dünyada.

 

Tepetaklak yazarı ,Eduardo Galeona’ya kitaptan dolayı   “dünyanın vicdanı” yakıştırması yapıldığında, kesinlikle hak ediyor demiştim.

 Nezir Asaroğlu da bu şehrin vicdanıdır.

Kiminin “bana ne “diyerek,

 kiminin “cebi dolduğu için” sustuğu dönemlerde dahi fetönün üzerine giderek,

çarşaf çarşaf yayınlar yapan Asaroğlu’nun   bizde ki diğer adı fetö avcısıdır

 ve  bu kadar karanlık çevreden koro halde ses geldiğine göre,

 yine, büyük bir av yakalamıştır ve artık tepetaklak olacaktır onlara dünya.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.