SON DAKİKA
Hava Durumu

TERÖRİSTİN BORAZANI: BBC!

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2019 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2019 21:15
Gazetecilik geleneğimden dolayı haberleri çeşitli kaynaklardan alırım. Bir kaynağa bağlı kalmam. CNN international, Fox News, Al Jazeera, BBC, sosyal medya gibi birçok kaynakların yanı sıra kendime mahsus bazı diğerleri de mevcuttur elbet. Bu kaynakların her birini izler, aradaki nüansları değerlendirir, taraflı yönlerini elimine etmeye çalışarak haberleri mümkün olduğu kadar doğru almaya çalışırım.

Bu kaynaklar arasında BBC Radyo 4 önemli bir yer tutar. Elbet diğer İngiliz haberlerini de izlerim ama sabahları ben interneti dolaşırken bu BBC hep açık olur. Olur olmasına da beni iyice çileden çıkartır aynı zamanda. Taraflı haberleri ve algı yönetimine yönelik yayınları Fatih Portakal’dan beterdir. Olmadık çarpıtmalar yalanlar gani gani yer alır yayınlarında. Dinlerken kimi zaman insiyaki küfürler dökülür ağzımdan.

Bu defa çok farklıydı. Küfür bile edemedim. İsyanım tavan yaptı. Kendimi tutamayıp masayı yumrukladım. Kulaklarıma inanamadım ama tam üç kere tekrar ettiler yayında.

Tam üç kere üzerine basa basa…

Üç kere aynı lafı söyledi spikerler…

ABD’nin Bağdadi operasyonu haberini veriyorlardı. Spiker “Kahraman YPG milislerinin çok büyük yardımı oldu.” Diyordu… Yayında Türkiye sınırında bulunan bir muhabirleri de konuştu. O da “Kahramanca savaşan YPG olmasa ABD başaramazdı.” Gibilerden bir laf etti. Yetmedi bir başka muhabir Donald Trump’ın konuşmasını anlatırken teşekkür ettiği ülkeleri saydı. Aralarında Türkiye adının geçmesini beklemiyordum. Geçmedi de zaten. Ne var ki “Kahraman Kürt milislerine de teşekkür etti.” İfadesi üzerine basa basa söylendi.

Bu kadarla kalsa iyi. Ardından yapılan yorumlarda bir muhabir “Türkiye işgali ve saldırısına maruz kalmalarına rağmen olağanüstü iş çıkardılar.” Yorumunu yaptı bu teröristler için. Ardından da ekledi; “DEAŞ ile mücadelede büyük katkıları bulunan bu savaşçıları Türkiye terörist olarak görüyor!”

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bugün de aynı kadın spiker şu açıklamayı yaptı:

“SDG aslında Bağdadi’yi bir ay önce yakalayabilecek olduklarını ama Türklerin saldırısı nedeniyle bunu yapamadıklarını açıkladı”

Ağzımı bozduracaklar şimdi. Karar verin Bağdadi’yi ABD mi öldürdü yoksa SDG mi? Trump buna ne der acaba?

Bu BBC Britanya’nın resmi devlet kuruluşudur. Bizim TRT’ye eşdeğerdir yani. Arada sırada kaçamak muhalif görünen haberler yapıp sözde özgür habercilik yaptıklarını ilan etseler bile nihayetinde devletin resmi kuruluşudur ve hükumeti bağlar. Onun hilafına pek bir şey yapamazlar. Gelirinin bir bölümü devletten, bir bölümü de halktan toplanan paralardan gelir. Televizyonu olan herkesin ödediği “Lisans ücreti” vardır. Ben de bilmeden yıllarca ödedim bu parayı. Sonra laf arasında hanım söylemişti ödediğimizi de öyle anlamıştım. Çok şükür ki artık ödemiyorum. Britanya sınırları içerisinde televizyon sahibi değilim.

Bu kuruluşun teröre, teröriste verdiği destek ve övgü had safhada. Diplomatlarımızın bu konuda ne gibi çalışmalar yaptığını bilmiyorum ama daha çok çaba sarf etmeleri gerektiğine inanıyorum.

Türkiye “Kürtleri katlediyor, Suriye’yi işgal ediyor, YPG kahramanları” gibi yalanlar artık yetti.

Terör yarın öbür gün kapılarını çaldığında bu PKK/YPG onların memleketlerinde de terör eylemleri başlattığında belki akılları başlarına gelecek ama o zaman da çok geç olacak…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.