SON DAKİKA
Hava Durumu

Tezgâh belli oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2019 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2019 21:15
Yerel seçimlerde fena tökezleyecekler! Bunu görmek için bilim adamı (bilim insanı demeyeceğim çünkü aklıma hemen bilim hayvanı geliyor ve beni bir gülmedir tutuyor.), siyasi analist, gazeteci, yazar olmak gerekmiyor. Çocuklar bile seçtikleri adaylarla tökezleyeceklerini görüyor. Bunların sakilliğini hemen idrak ediyor. Ne var ki, bunları yapan Kemal seçmen kaydını yaptırmayı unutan Kemal ile aynı değil. Bu kez saflığından değil kendisine iletilen bazı taktikler neticesinde böyle davranıyor. Bu yargıya nereden vardığımı soracak olursanız kısaca şöyle açıklayabilirim;

İngiltere’de ve Avrupa ülkelerinde konuşulanlardan. İngiltere’de, burada yaşayan Türklere neler söylendiğine bizzat şahidim.

Ne mi konuşuluyor? Arz edeyim;

CHP ve Kemalist taifesi buralarda öncelikle yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve Bursa’yı almalarının kesin olduğunu yaymaya başladı. İzmir zaten çantada keklik olarak görülüyor. Açıkça söylenen belediyelerin büyük çoğunluğunun ele geçirileceği ve bunun sonucu olarak hükumetin bir erken seçime zorlanacağı… Bunun böyle olmayacağını kendileri de biliyor. Biliyor bilmesine de taktik gereği öyle konuşup algı yaratıyorlar. Böylece halk yerel seçimlerde CHP’nin büyük başarı göstereceğine inandırılacak.

Bu martaval yurt içinde de el altından gönderilen mesajlarla yayılıyor. Telefonlarına kısa mesajı alan taraftarlar da bu tezgâhtan etkileniyor ve bir beklenti oluşturuluyor. Bu beklentinin oluşturulması çok önemli. Bilindiği gibi genel seçimlerde benzer bir algı oluşturulmuş ve bunların taraftarları başkanlık seçiminin en azından ikinci tura kalacağına inandırılmıştı. İnsanlar seçim kurulları önünde toplanmış tetikte bekliyordu. Bir kaos ortamı yaratılıp seçimlere gölge düşürmek ve ortalığı karıştırma amacı güdülmüştü.

Muharrem İnce’nin “Adam kazandı.” Demesiyle bu tezgâh bozuluverdi. İnce’nin bunu ne derece bilinçli yaptığı tartışılabilir. Ancak, bu lafın o tezgâhı bozduğu inkâr edilemez. Milleti sokaklara döküp birbirine saldırmak için kışkırtamadılar.

Malum dış güçler bu defa daha ince bir tezgâh hazırladı. Her şey daha detaylı düşünülüp planlandı. Bu plana göre CHP’nin seçimlerde zaferi şimdiden ilan etmesi ve ardından hezimete uğraması gerekiyor.

Bu arada seçim sathı mahallinde saldırılar sürecek. Mevcut plana göre bel üstü, bel altı demeden her türlü iğrençlik denenecek. Her türlü manipülasyon yapılacak.

İşte bu yüzden dikkatli olmak gerekiyor. Üstelik eskisinden çok daha dikkatli olunmalı. Başta Fetö olmak üzere tüm terör örgütleri aportta bekliyor. CHP Sayın Başkanımız’dan kurtulmak için “ne gerekiyorsa” yapmaya hazır. İktidara gelmeseler bile Ak Parti’den, hiç olmadı “Tayyip’ten” kurtulmak için çareler düşünülüyor. Küskünlerin toplanıp parti kurdurma çabaları da bunun bir parçası. Tabii kimi ürkek, kimi çapsız, kimi yeteneksiz isimler şimdilik mütereddit. Gülünç duruma düşme korkusu onları düşündürüyor.

İşte bunların ışığında her konuda çok dikkatli olmak gerekiyor. Atılan her adım, sarf edilen her söz iyi düşünülmeli.

Baksanıza Ahmet Hakan bile saldırılara başladı.

Son tahlilde, yerel seçimlerin çok ilginç sonuçlar doğuracağını düşündüğümü söylemeliyim. CHP yıkılmaz kalelerini kaybedebilir ama bunun karşısında sürpriz sonuçlar da alabilir.

Günler sayılı. Bu günlerde azami dikkat şart.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.