SON DAKİKA
Hava Durumu

Timur Bey’in Makûs Kaderi!

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2022 19:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2022 19:40

Eşinden ayrılmış, tek başına yaşıyordu Timur bey. Üniversite öğrencisi kızına para yetiştirmenin yanı sıra parti ve dernek aidatları da kira, elektrik, su ve telefon faturası giderlerine iyice köstek oluyordu. Akşamları alışkanlık haline getirdiği iki kadeh de cabası elbet. Emekli maaşı yetmediğinden internet üzerinden Çin malı çeşitli ıvır zıvır satarak durumu kurtarmaya gayret ediyordu. 


Ama sakın bunlara bakıp da adamcağızı Tığı teber, şahı merdan zannetmeyelim. Epey prestijli bir marka arabası iki de motosikleti olan biri Timur Bey. Arada sıra nakit sıkıntısı çekse de o neredeyse mütevazı bir ev alabilecek değerdeki arabasını satmayı düşünmez hiç.


Bu Timur Bey öyle inançlı! biri ki ev kirasını iki ay geciktirir ama parti ve dernek aidatını hiç aksatmaz. Eski tüfek derler ya işin o bölümünü pek bilmem. tek bildiğim “CHP gelsin Tayyip gitsin, isterse dünya batsın.” görüşünde olduğu. Şu malum yüzde 22’lik kemikleşmiş seçmen taifesinden yani. Mensubu olduğu düşünce! derneği de kadim! heykel dinini savunanların bir kuruluşu. 


Bunların WhatsApp grupları varmış. O gruptan haberleşirlermiş. Tayyip’e karşı örgütlenme grubu her halde. Akla hayale geldik ya da gelmedik her türlü saçmalığın kabul gördüğü bir grup. Öyle ki “Almanya’daki ekonomik krizi Tayyip çıkarttı.” veya “Ukrayna savaşı Tayyip yüzünden çıktı.” ve hatta “Saray’ın bir günde yaktığı elektrikle Türkiye’deki bütün ‘konutların’ elektrik faturası ödenebilir.” gibi iğrenç saçmalıklara dahi inanabilen (aslında inanmak isteyen) zavallılardan muhteva.


Bu gruptan bir paylaşım yapılmış ve “Elektrik faturalarınızı ödemeyin.” denmiş. Çoğunun maçası yemediğinden “he” deyip geçmiş tabii de bunlar uyanık ya bir çözüm bulup ödememişler faturayı. İkinci fatura da ödenmeyince elektrik kesilivermiş. Mevsim bahar gibi görünse de havalar soğuk. Eh, eldeki üç torba kömür de çoktan bitmiş. Dayan klimaya devri başlamış. Soğuktan bir tarafı donunca elzem olmuş bizim Timur Bey mührü koparıp elektriğini açmış. Elektrik idaresi de durumu fark edivermiş. Derhal bir tebligat göndermişler. Paranın ödenmesini isteyen aksi halde kanuni işlem yapılacağını belirten bir tebligat.
İşin içinde sadece borç olsa iyi. Bir de mühür fekki var işin içinde. Suçun karşılığı ise TCK 203. maddesine göre 6 aydan 3 seneye kadar hapis cezası veya adli para cezası. 


İşin en berbat kısmı burada başlıyor. Bu mektubu alan ev sahibi küplere biner. Çünkü elektrik Timur Bey’in değil ev sahibinin adına kayıtlıdır. Adam 6 aydan 3 seneye kadar hapis cezasını duyunca küplere biner ve Timur Bey’i evden atar. Tabii buna gaz verip fatura ödetmeyenler anında kaybolur ortadan. 
İngilizlerin bir deyişi vardır; “to cut off your nose to spite your face” yani yüzüne inat burnunu kesmek. Daha detaylı açıklamasıyla “yani, kendilerine de zarar vereceğini fark etmeden veya umursamadan, birine zarar vereceğini düşündükleri bir şey yapmak.


Gel Kemal, bu zavallı Timur Bey’e bir kiralık ev bul şimdi…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.