SON DAKİKA
Hava Durumu

TRAFSIZ REİS-İ CUMHUR!

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2019 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2019 21:15
Yeni tezgâhın detayları artık iyice belli olmaya başladı. Yerel seçim sonuçlarından iyice bir umutlanan azılı muhalifler var güçleriyle saldırıya geçti. Pagan uşakları kendilerine verilen talimat gereği algı yönetimini başlattı. Kullandıkları da “Böl ve yönet” taktiği.

Bu strateji Rönesans devrinin meşhur adamı Machiavelli'ye atıf edilse de çok daha eski bir yöntem olan ve Makedon kralı 2. Philip'in "διαίρει καὶ βασίλευε diaírei kài basíleue" yani "Böl, parçala, yönet egemenliğin keyfini sür" sloganına dayanan bu yöntem daha sonra Latince "divide et impera" yani "Böl ve yönet" adını almıştı. Hatta kimileri bunu daha da eskiye dayandırır ya neyse. Şimdi konumuz başka.

Sözcü varakası bir anket şirketinin sözde araştırmasını haber yapıyor. Haberin başlığına bakarsanız zannedersiniz ki CHP iktidara koşuyor. Öyle anlatmışlar. Anketi yapan da öyle demeye çalışmış ama pek de maçası sıkmadığı için üç beş açık kapı bırakmış. Gazete haberi! “CHP İlk kez Birinci Parti Çıktı” başlığıyla veriyor…

Bu araştırma şirketinin araştırmalarına göre AK Parti ikinci, MHP üçüncü, HDP dördüncü ve İP beşinci parti çıkmış. Babacan’ın ve Davutoğlu’nun kuracağı söylenen partiler hesaba katılmamış. Ne var ki, anket şirketi sahibi “Özet olarak CHP ve AK Parti birbirine çok yakın ama 1. parti CHP.” Diyor. Yani “yakın dedim kardeşim. İlle de CHP kazanır demedim ki” diyecek kıvırma payı var. Yetmemiş eklemiş “Araştırmada kararsızlar çok yüksek.” Suç araştırmada değil, kararsızlarda. Ak Parti seçimi kazandığında kararsızlara yüklenecek bu algı yönetimine dayalı sözde araştırma sonucu. Algı yönetimi diyorum. Öyle olduğunu bu kamuoyu araştırmacısı! kendi ağzıyla itiraf ediyor aslında. Bakın ne diyor?

“Yeni oluşumlar doğru çıkışı yakalayabilirlerse AK Parti çok daha ciddi düşüşler yaşayabilir. Gözlemlediğime göre önümüzdeki ilk seçimlerde çok daha parçalı bir meclis oluşacak.”

Bu bir kamuoyu araştırması değil olsa olsa temenni olabilir. Ya da dediğimiz gibi tezgâh gereği söylenmiş sözler.

Babacan’a gelince. Zat-ı muhterem konuşmuş. Öyle pek dişe dokunur bir laf etmemiş ama bir soruya verdiği cevap çok şeyi açıklıyor. Buna 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konumunun ne olacağını sormuşlar. Pek CHP kokan bir cevap vermiş. Şöyle demiş;

“Abdullah Bey Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra aktif siyasette yer almayacağını kamuoyuna açıklamıştı. Tarafsız Cumhurbaşkanlığı konumundan sonra da bir siyasi parti çatısı altında olmayı doğru bulmuyor.”

Abdullah Bey meğer tarafsızmış! Yeni öğrendik… CHP’nin adayı mıydı yoksa?

Ama bunlara uzaktan destek veriyormuş. “Abdullah Bey çalışmalarımıza destek veriyor. Bilgi ve tecrübelerinden istifade ediyoruz.” Diyor.

Tarafsızlıkta son radde!

Ahmet Davutoğlu’yla birlikte hareket edip etmeyeceklerine ait soruya ise “Siyasetteki önceliklerimiz, izlediğimiz yöntem ve üslup oldukça farklı.” Cevabını vermiş. Yani açıkça söylediği şu; “Kulvarlarımız farklı kardeşim.”

Ekrem beyle daha tanışmamışlar. Onu öylesine geçiştirmiş.

Şimdi anladınız mı kimin kim olduğunu?

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.