SON DAKİKA
Hava Durumu

TRT yapımları üzerine!

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2022 19:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2022 19:53

Devlet televizyonu olan TRT, son yıllarda gerçekten önemli işlerin altına imza atıyor. Kalıplaşmış yayınların dışına çıkan ve aslında olması gereken noktaya gelen TRT, Türk kültürüne yönelik ve değerlere yönelik önemli işler yapıyor. 


TRT’nin tarih dizilerine verdiği ağırlıkla ne kadar önemli bir medeniyetimiz olduğunu görsel olarak da zihinlere kazıma imkanı oluyor. Albülhamit, Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Büyük Selçuklu Alparslan bunlardan sadece bir kaçı. Yakın tarihimize ışık tutan Çanakkale, Kıbrıs Zafere Doğru gibi yapımların yanı sıra Teşkilat gibi önemli mesajlar veren diziler ardı ardına bilinç oluşturuyor. Anadolu’nun kültürünü yansıtan dizi ve filmler de cabası.


Dahası TRT AVAZ ve TRT Belgesel başlı başına kültürel hazine kaynağı gibi. TRT Müzik de öyle. Fırsat buldukça bu kanallara göz atın derim. 
Gelelim TRT ortak yapımı filmlere. Bunu son dönemde özellikle takip ediyoruz. Son olarak bir kahraman vatan uğruna can veren ve milletimizin gönlünde taht kuran Eren Bülbül için bir sinema filmi çekti. Eren Bülbül'ün doğum günü olan 1 Ocak'ta vizyona giren TRT Ortak Yapımı "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" bir haftada yaklaşık yarım milyon kişiye ulaşmış. Ne mutlu. 


Bir başka yapım da "Aslan Hürkuş Kayıp Elmas" adlı animasyon. TRT Çocuk'un mucit kahramanı Aslan ile TUSAŞ'ın yerli üretimi yeni nesil temel eğitim uçağı 'Hürkuş' bir araya getirilmiş. İşte hikaye burada başlıyor. Hayallerimiz önce filme sonra gerçeğe dönüşüyor. Bu yapımlarla çocuklarımızın hayaleri genişlerken, o hayaller ülkemizi geleceğe taşıyor. 


Hikâye şu, “Usta bir pilot olan büyük büyük babasının mirası özel uçak Hürkuş'u canlandırmaya çalışan ve uçak mühendisi olma hayali kuran Aslan'ın, efsanevi kayıp elmasın peşindeki macerası”


Ne güzel işler. TRT son yıllarda gerçek anlamda bir kamu yayıncılığı yapıyor ve bu çok güzel oluyor. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.