SON DAKİKA
Hava Durumu

Turgay Erdem'den Bozbey'e operasyon mu?

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 21:30
Yıllarca Nilüfer Belediyesi’nde Mustafa Bozbey’in en yakın çalışma arkadaşı hatta kara kutusu olarak görev yapan Turgay Erdem, Bozbey’in ısrarıyla Nilüfer’e aday yapıldı ve başkanlık koltuğuna oturdu. Genel kanı Bozbey’in bu adımla Nilüfer’de etkisini sürdüreceği yönünde olsa da ilk işaretler tam da durumun öyle olmayacağı yönünde.

Dün Turgay Erdem çalışacağı başkan yardımcılarını açıkladı. Osman Ayradilli, Remzi Çınar ve Zafer Yıldız yeni dönemde başkan yardımcısı olarak görev yapacaklar.

Turgay Erdem’in önemli bir operasyonu da Bozbey’in yanından ayırmadığı Yalçın Işıkyıldız’ın başkan yardımcısı yapılmaması. Üstelik özel kalem müdürü olan eşi Pınar Işıkyıldız’da görevden alındı.

Bugünden itibaren bütün gözler yine Nilüfer Belediyesi’nde olacak. Turgay Erdem’in özellikle HDP kökenli bürokratları görevden alması ya da başka birimlere kaydırabileceği konuşuluyor.

 



Yine Bozbey zamanında görevde olan birçok ismin farklı birimlere gönderileceği de ifade ediliyor. Erdem’in kendisine yeni bir kadro oluşturacağı ve Bozbey’in ekibiyle çalışmayacağı da dillendiriliyor.

Turgay Erdem’in en önemli sürprizlerinden birisi ise Bursa’ya verdiği telafisi zor zararlar nedeniyle görevden el çektirilen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe’nin prenslerinden olan Adem Vural’ı teknik başkan yardımcısı yapması. Altepe’nin BUSKİ’ye alıp daire başkanı yaptığı Adem Vural, aday belirleme sürecinde CHP’den Osmangazi Belediye Başkanlığı için adı geçmiş, uzun süre tartışılmıştı. AK Parti sayesinde yıllarca mevki makam sahibi olan Vural’ın son seçim döneminde CHP’ye yanaşması AK Parti’de de tepkiye yol açmıştı.

Adem Vural’ın başkan yardımcısı yapılmasına Osmangazi Belediye Başkan adayı olan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın tepki gösterdiği ifade ediliyor. Seçim sürecinde yaşananlar nedeniyle kırgın olan Aydın’ın bu atama nedeniyle öfkelendiği de ifade ediliyor.



Bursa’da bir diğer CHP’li belediye olan Mudanya’da ise  Hayri Türkyılmaz’ın ilk etapta başkan yardımcısı atamayacağı bildirildi.

Geçen dönem başkan yardımcılığı nedeniyle hayli sorun yaşayan Türkyılmaz’ın meclisteki dengeleri de göz önünde bulundurarak siyasi başkan yardımcısı kontenjanını şimdilik kullanmama kararı aldığı ifade ediliyor.

Seçim öncesinde olduğu gibi seçimin ardından da CHP Bursa’da gerek parti içinde gerekse belediyelerde suların durulması epey bir zaman alacağa benziyor. İktidar kavgasının önümüz deki günlerde daha da şiddetlenerek sürmesini bekleyebiliriz. Bu şaşırtıcı olmayacaktır. Özellikle sosyal medyada CHP’liler arasındaki kıran kırana tartışmalar bu yıl da yaz aylarının CHP açısından oldukça sıcak geçeceğini söyleyebiliriz.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.