SON DAKİKA
Hava Durumu

BGF'den 'Türkan bebek milli şehit sayılsın' talebi

Balkanlar'daki şehit ve gazilerin "Milli Şehit ve Gazi"statüsünün yasal kayıt altına alınmasını talep eden Balkan Türkleri Göçmen ve M

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2018 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BGF'den 'Türkan bebek milli şehit sayılsın' talebi
Balkanlar'daki şehit ve gazilerin "Milli Şehit ve Gazi"statüsünün yasal kayıt altına alınmasını talep eden Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (B.G.F.) konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.
Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu'nun (B.G.F.) basın açıklamasında; "Bilindiği üzere, Bulgaristan’da 1984-1989 yılları arasında Türklere karşı girişilen asimilasyon sürecinde yüzlerce soydaşımız hayatını kaybetmiş olup yüzbinlerce kişi ise anavatanımız Türkiye’ye göç etmek zorunda kalmıştır. Komünist dönemin son yıllarında yaşanan söz konusu asimilasyon sürecinde soydaşın Türk isimleri Bulgar isimleriyle değiştirilmiş, Türkçe konuşmak yasaklanmış, dini vecibelerin yerine getirilmesi engellenmiş ve bütün bu uygulamalara direniş gösterenler ise Belene’de toplama kamplarına gönderilmiştir. Türk ve Müslüman olduklarından dolayı zulme uğrayan Bulgaristan Türkleri için şüphesiz bu dönem karanlık yıllar olarak anılmaktadır. Bu süreçte Türk-İslam davası için mücadele edip hayatlarını feda eden çok sayıda insanımız olmakla birlikte, özellikle direnişin başladığı ve sürdürüldüğü dönemde sembol haline gelerek Bulgaristan Türklerinin birlik ve beraberlik timsali olan ve soydaşın kaderinin somutlaşmış değerlerini oluşturan Türkan Bebeğimiz, Ayşe Hasan, Musa Yakup gibi şehitlerimiz bulunmaktadır. Her sene aralık ayında Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçimizin, Bulgaristan’daki Türk Azınlığın ve Türkiye Cumhuriyeti’nden giden Sivil toplum Kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin kabirleri başında anma törenine katıldığı sembol haline gelen üç şehidimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizin, artık sadece gönüllerde değil, resmiyette ve hukuk önünde de “şehit” statüsünde sayılmalarının; milli, dini değerlerini ve temel özgürlüklerini korumak için yıllarını zindanlarda geçirmiş kahramanların “gazi” statüsüne alınmaları için yasal düzenleme yapılmasının zarureti açıktır. Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu olarak tüm kurum ve kuruluşlar ile siyasileri bu konuda gereken adımları ivedilikle atmaya davet ediyoruz. Şehitlerimizin ve Gazilerimizin bunu fazlasıyla hak ettiği inancıyla bu hususu kamuoyuna ve soydaşlarımıza önemle duyuruyoruz." denildi. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.