SON DAKİKA
Hava Durumu

Kendisinden haber alınamayan yazar Cemal Kaşıkçı ile ilgili sıcak gelişme

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Cemal Kaşıkçı için Suudi Arabistan'ın

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kendisinden haber alınamayan yazar Cemal Kaşıkçı ile ilgili sıcak gelişme
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Cemal Kaşıkçı için Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. 
Özellikle Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a karşı muhalif yazılar yazan gazeteci yazar Cemal Kaşıkçı yaklaşık bir yıl önce ülkesini terk ederek ABD'ye yerleşmişti. Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı söylenildi. Konuya ilişkin izahat almak üzere Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Diğer yandan, haber alınamayan Kaşıkçı'yla ilgili Başkonsolosluk da bir açıklama yaptı. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu, Kaşıkçı'nın konsolosluk binasından ayrıldıktan sonra kaybolması ilgili olarak Türk yetkililerle iletişim ve koordinasyon içinde olunduğunu belirtildi. "Kaşıkçı'nın kayboluşuna dair detayların açıklığa kavuşturulması için Türk yetkililerle koordinasyon halindeyiz" denildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gazetecilere yaptığı açıklamada, "Takip etmeye devam edeceğiz. Tüm yönleriyle bunu değerlendireceğiz. İlgili birimlerimiz istişare halinde" ifadelerini kullanmıştı.  (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.