SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye-İran ortak operasyonları devam edecek

Türkiye-İran sınır hattında 18 Mart'ta başlayan ortak operasyonun bir süre daha devam etmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2019 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye-İran ortak operasyonları devam edecek
Türkiye-İran sınır hattında 18 Mart'ta başlayan ortak operasyonun bir süre daha devam etmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari ile 18 Mart'ta iki ülke sınır hattında eş zamanlı ve koordineli başlayan ortak operasyonla ilgili telefonda görüştü. İnce ile Zülfikari'nin telefon görüşmesinde, Türkiye ve İran'ın güvenliği bozan suçlulara ve terör gruplarına karşı eş zamanlı operasyon yapılmasına ilişkin yaptıkları anlaşmaların hayata geçirilmesi konusunda gelinen noktadan memnuniyet duydukları dile getirildi. Görüşmede, bölgede Türkiye ile İran'ın terörist gruplara ve uyuşturucu kaçakçılarına karşı mücadele doğrultusunda yürüttüğü iş birliğinin iki ülke halkının huzuru için önemli olduğu vurgulandı.
Operasyonun sürmesi kararlaştırıldı
Ayrıca eş zamanlı ve koordineli operasyonla ilgili Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile İran Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Kasım Rizai'nin bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, operasyonun bir süre daha devam etmesi kararlaştırıldı. Görüşmede, Türkiye ve İran İslam Cumhuriyeti'nin PKK/PJAK terör örgütüne yönelik mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği belirtildi. (AA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.