SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'ye şeriat gelmiş

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2018 19:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2018 19:02
Saat sabahın beşi. TSİ yani Türkiye saatiyle saat 7:00. BBC Radyo 4’ün Başta Londra olmak üzere Birleşik Krallık’ta çok dinleyicisi vardır ama bu saatte genelde yurtdışında dinlenir bu radyo. Türkiye’de ve Ortadoğu’da yaşayan Birleşik Krallık gurbetçileri dinler en çok. Tabii İngilizce bilen Araplar ve Türklerin de bir bölümü. Radyo 4’e Türkiye’deki seçimler baş konuydu bu sabah. Spiker her zamanki gibi “Türkiye’de yapılan seçimleri güçlü lider Erdoğan kazandı.” Diye başladı ama seçtiği kelimelerle o güçlü lafını “baskıcı” demeye getirdi. Hemen kulak kabarttım doğal olarak.

Sonra bir yağlama yıkamayla kimin konuşacağı anons edildi. Böyle durumlarda aleyhimizde bir konuşma yapılacağı neredeyse kesindir. Tasmasından tutup tutup birini saldırtır bu İngilizler ara sıra. Ayrıca kimi parlatıyorlarsa ondan maksimum faydayı garantilemişlerdir. Bu radyoda birini konuşturuyorlarsa altında bir menfaatleri vardır. İş yaptırmayacakları eşeğin önüne de ot koymazlar yani…

İşi gücü bırakıp kulak kesildim;

Türkiye’de bir “Snapelection” yapıldığından dem vurdular önce. Bu terim her ne kadar erken seçim olarak tercüme edilse de altındaki diğer anlam “baskın” seçimdir. Sonra spiker “Gezi dayanışmasında büyük rol oynayan Türk yazar ve aktivist Ece Temelkuran yazdığı bir sevgi mektubunu okuyacak.” Der demez dikkatim daha da arttı. Saldırının yönü belli olmuştu.

Yazdığı “sevgi mektubunu” okumaya başladı Ece Temelkuran. Ama bu daha çok bir “NEFRET” mektubuydu. Toplumun bölünmüşlüğünden bahsetti en başta. Zannedersiniz ki ada satın alıp devlet kurmaya çalışan şizofren ütopyacılardan bahsediyor. Yok efendim, Ak Parti bölmüş halkı meğer. Sonra başladı zırvalamaya;

“Erdoğan Atatürk’ün laik binasını yıkıp şeriatı getirmeye çalışıyor.”

AKM’nin yıkılmasıyla nasıl şeriat gelecek? Onu anlatmadı ama sıraladı durdu;

“AKM’yi yıkmak laikliğin sembolik binasını yıkmaktır.”

“Siz ne kadar bağırırsanız bağırın o bildiğini okuyor ve ısrarla şeriatı getiriyor.”

“Artık AKM önünde buluşalım diyemeyeceğiz.”

Hepsini anladım da bu “Artık AKM önünde buluşalım diyemeyeceğiz.” Bölümünü anlayamadım. Bunu diyemeyince mi geliyormuş şeriat?

Sonra mimarına çamur attı. Adam ilk binanın mimarının oğlu diye özellikle seçilmiş ama o kadar da iyi bir mimar değilmiş. Erdoğan’a teslim olmuşmuş…”

Daha da konuşuyordu da nedense bu “sevgi mektubunu” kesiverdi BBC…

Algı yönetimi deyince kızıyor, komplo teorisi diyorsunuz. Bu algı yönetimi değil de nedir?

Algı yönetimi deyince, Sözcü gazetesi yine yalan habere başvurmuş. Başlık atmışlar:

“Kraliçe’ye 34 milyar dolar borçluyuz.”

Gören Duyan Kraliçe Elizabeth tefeciliğe başladı da Türkiye ondan borç aldı zanneder. Mesele başka tabii. Türkiye’deki bazı şirketler İngiltere’den kredi almış da söyledikleri oymuş meğer. Borcu alanlar da İngiliz şirketleri galiba…

Salla gitsin. Anlat Türkiye batıyor yalanını. Şeriat geldi yaşanmaz diye bağır…

En iyisi bunlara bir ada satın alıp tehcir edelim. Bırakın devlet ilan etsinler. Dünya tanır mı bilmem ama bunlar Muharrem’i başkan seçmeye çalışır. Kemal ortalığı karıştırmazsa tabii.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.