SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkyılmaz’ın provokasyon dili!

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2022 20:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2022 20:30

CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Şükrü Çavuş’u anma etkinliğinde yine Provokatif söylemleri ile törenin önüne geçerken, Mudanya’nın ortak değeri olan Şehit Şükrü Çavuş için yapılan töreni gölgede bıraktı. 


Mudanya için çok önemli bir isim Şehit Şükrü Çavuş. Mudanya’daki direnişin sembolü olan bir isim. O nedenle her yıl Cumhuriyet Alanı önündeki anıtının önünde düzenlenen törenle anılıyor. Ve ne yazık ki resmi törenlerde olduğu gibi bu törende de törenin önüne geçen siyasi ve ideolojik söylemleri ile öne çıkan bir belediye başkanı var Mudanya’da. 


Şehitlerimize gazilerimize buradan söz veriyorum. Mudanya’yı haramiler ve hırsızların kazanmasına müsaade etmeyeceğiz


Hayri Türkyılmaz, kimse üstüne almasa da bu sözleri Cumhur ittifakı partileri için söylüyor. Zaten geliştirdiği başka bir söylem de bulunmuyor. Mudanya’nın demografik yapısı ve sol ağırlıklı nüfusu nedeniyle ve de AK Parti’nin hatalı adayları neticesinde iki dönemdir bir ilçeyi yönetiyor Türkyılmaz


Mikrofonu alıp protokolün önünde aynen bu sözleri sarf ediyor. MHP ve AK Parti ilçe başkanları Şehit Şükrü Çavuş’ın aziz anısına direkt müdahale etmiyorlar. 
Ancak hemen ardından AK Parti İlçe Başkanı Orhan Samast, CHP İlçe başkanı Ömer Aydın’a yönelip sert bir dille uyarıyor. Törenin huzurunun kaçmaması ve provokatif eylemin sürmemesi için ve de Şehit Şükrü Çavuş’un anısına saygılarından müdahale etmediklerini ancak tekrarı durumunda anladıkları dilden yanıt vereceklerini ifade ediyor. 


Resmi törenlerin siyasi şov yeri olmadığını, nezaketin dışına çıkılmasını kabul edilebilir  olmadığını da hatırlatıyor Ömer Aydın’a muhatabı olarak. Bundan sonra tekrarına izin vermeyeceklerinin de altını çiziyor. “Sezgin Tanrıkulu’na veya Canan Kaftancıoğlu’na sahip çıkanlar şehitlerimizin huzuruna çıkarken tövbe etmeli” ifadeleri ile tepkisini net bir şekilde iletiyor. 


Konu Kaymakam Ayhan Terzi’ye de iletiliyor ve kaymakamın da Belediye başkanını uyaracağı yönünde bir bilgi var. 
Ve MHP İlçe Başkanı Erkut Seymenler, CHP ilçe başkanı Ömer Aydın’a yöneliyor. Böyle bir söylemin böylesi bir törene yakışmadığını, edepten ve nezaketten uzak bu dili kabul etmediklerini ifade ediyor. 


Dahası “Bizde mikrofonu alıp şehitlerimize ve gazilerimize söz veriyoruz PKK’nın siyasi kanadı olan HDP ile açık gizli ortaklık yapan CHP’ye fırsat vermeyeceğiz. Teröristlerle kol kola girenlere ülkeyi teslim etmeyeceğiz mi diyelim” diyerek tepkisini sertleştiriyor.


Dahası AK Parti-MHP ve diğer partilerin yetkililerinin törende söz hakkı yok. Yani Kaymakam ve Belediye başkanına söz veriliyor. Mikrofonu bulmuşken CHP’li Türkyılmaz törene değil siyasi söyleme, provokatif şova çeviriyor ortamı. 


Gelelim şu haramiler hırsızlar konusuna. 


Hayri Türkyılmaz 8 yıldır bu lafla yürüyor. Kimse de çıkıp kim kardeşim bu haramiler hırsızlar demiyor. Dahası 8 yıldır belediyeyi yöneten Hayri Türkyılmaz’a bir tek kişi bile belediyedeki belge bilgi elinde. Harami ve hırsızlar olduğunu söylüyorsun. 


Bir tanesi hakkında bir işlem yaptın mı? Suç duyurusunda bulunduğun bir kişi var mı haramiler hırsızlar söylemiyle ilgili? 
Ne yazık ki Mudanya’da da tıpkı Nilüfer’de olduğu gibi sessiz bir ittifak var. Bu ittifakı da tıpkı Nilüfer’deki gibi deşifre etmenin zamanı geldi de geçiyor bile. MHP İlçe Başkanı Erkut Seymenler, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Samast, MHP Meclis Grup Sözcüsü Bülent Erden ve Memleket Partisi Meclis Üyesi Mehmet Er dışında tavır koyan da yok. O halde tavır koymayanların neden koymadığını sorgulamanın zamanı geldi de geçiyor bile. Kim neden korkuyorsa onunla sınanacak o kadar net. Millet inim inim inlerken kimin ticareti kimin çıkarları kimin bilmem nesi için sustuğunu milletin görmesi lazım.

Görecekler elbette. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.