SON DAKİKA
Hava Durumu

Ufuk Ay zahmet buyurmuşlar...

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2019 21:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2019 21:20
CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in kayınçosuna ait olduğu ortaya çıkan Hasanağa Göleti kenarındaki ruhsatsız, imarsız kaçak villa ile ilgili en sonunda AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, sosyal medya hesabından da olsa bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Zorunda kaldı diyoruz çünkü kamuoyunda haftalardır konu ilk sıralarda yer almasına rağmen Ufuk Bey bayılmış taklidi yapıyordu.

İktidar partisinin Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay ve ekibi bir yıldır devam eden inşaattan haberdar olamamış bunca zaman. Bütün Hasanağa bunu konuşurken ne tesadüf ki Ufuk Bey ve ekibinin haberi olmamış. Şenlik, düğün vs. dolaşırken siyasete, milletin dertleriyle ilgilenmeye vakitleri yok tabi. 31 Mart seçimlerindeki sonuç da ne kadar halka ilgilendiğini gösteriyor Ufuk Bey ve ekibinin…

Şimdi tekrar dönelim konumuza…

Ufuk Bey şimşekleri üzerine çektiğini anlayınca ve tepkileri görünce ivedi bir şekilde Bursa Şehir Gazetesi’nde yer alan bilgileri toparlayıp Büyükşehir Belediyesi’ne bir dilekçe yazmış. Aynı dilekçeyi kelimeler ziyan olmasın diye savcılığa da iletmiş… Ne açıklamada ne metinlerde Turgay Erdem yok… Özellikle koruma ve kollama mı var merak etmiyor değiliz…

Kayınço meselesi yok!

Asgari ücretli bir kişiye bu iltimas neden geçiliyor yok…

Villaya belediyenin götürdüğü hizmetlerden bahis yok…

Sanırsınız ki öyle sıradan bir vatandaş kaçak bir kümes yapmış Ufuk Bey duyarlılık göstermiş açıklama yapmış kaçak yapılaşmanın önlenmesi adına… Çok af buyurun da Ufuk bey ne konu öyle sıradan bir olay ne de siz sıradan bir vatandaşsınız. Konu bir belediye başkanının kayınçosunun ve yönettiği belediyenin merkezinde olduğu büyük bir skandal…

Sizde bu başkan ve partisinin en büyük siyasi rakibisiniz. Nilüfer’in hakkını hukukunu korumak zorunda olan yerel muhalefet partisinin ilçe başkanısınız.

Bu açıklamayla yasak savma isteğini görüyoruz ancak doğru bulmuyoruz. Size ve temsil ettiğiniz siyasi çizgiye yakışanı bugüne kadar zaten orada gerekeni yapmaktı. Hadi atladınız diyelim. Çok yoğundunuz haftalardır kamuoyunda kıyamet kopuyor. CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem açıklama yapıyor… CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş açıklama yapıyor ve bu rezilliği ortaya çıkaranları AK Parti’yi hedef alarak çirkeflikle çamur yapmakla tek merkezden kumanda edilmekle itham ediyor. Yine sizden ses çıkmıyor.

Ta ki hedefe oturana ve eleştiri okları üzerinize dönene kadar. Sosyal medya ve gazete köşe yazısında eleştiriler size yönelince aceleyle bir metin yazıp Büyükşehir Belediyesi ve savcılığa gönderiyorsunuz. Tarih 2 Ağustos 2019…



Affedersiniz ama bunu kimseyi ikna etmez… Size yakışanı gidip o villanın önünde partilileriniz ve vatandaşlarla birlikte bunun hesabını sormaktı. Turgay Erdem’e bu binanın oraya nasıl yapıldığını, belediyenin kaçak imarsız bir yere nasıl altyapı yol götürdüğünü sorgulamaktı.

Turgay Erdem’e başka kuruma gerek kalmadan gel bu kazuleti buradan sen kaldır demekti. Gerçekleri kamuoyuyla net bir şekilde paylaşmaktı. Ama ne hikmetse Turgay Erdem ve Nilüfer Belediyesi’ni ağzınıza almaktan imtina ediyorsunuz. Muhalefet yapmayacaksanız neden oturuyorsunuz o koltukta Ufuk Bey? Reis dünyaya meydan okurken, siz bir belediye başkanını karşınıza alabilmenin riskini bile göğüsleyemiyorsunuz. Hemen bu skandalın önünde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ateş ediyorlardı. Provokatör açıklamalar, algı yönetimi ve iftiralarla Aktaş’ı yerde yere vurmaya kalkıp, üzerine çullanmaya kalktılar.



O günlerde de sustunuz zaten. Bakın karşınızdakiler bunları yaparken siz hayırlarda, düğünlerde gününüzü gün ediyorsunuz. Sokaktaki vatandaşın hukukunu korumak bu kadar mı zor Ufuk bey? Şimdi birkaç soru daha sorayım size! Nilüfer Belediyesi’nin eski barakalarının olduğu yerde LOTUS adlı binalar yükseliyor. Yeşil alan üzerine… Dosyası elinizde ben biliyorum. Seçimden iki gün önce ruhsat verildiğini sizde benim gibi biliyorsunuz. Neden tek satır açıklama yapmıyorsunuz?

Sadece orası değil tabi Nilüfer’in her köşesi yeşil alanlar ranta teslim edilirken sanki siz uzayda yaşıyorsunuz. Bunların hiçbiri ile ilgili tek bir açıklama tek bir görüşünüz yok mu yani? Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen panayır, festival vs gibi birbirinden kepaze etkinlikler sizi rahatsız etmiyor mu? Onca yazılıp çizilirken, vatandaşlar gelip size rahatsızlıklarını bildirirken sizi bu konularla ilgilenmekten alı koyan nedir? Nilüfer’le ilgili dosyalar elinizde. Buyurun sayfalarımız sonuna kadar size açık. Hepsini getirin ve siz açıklayın biz yazalım. Mecliste yaşananlarla ilgili konuları da bir başka yazıya bırakarak şimdilik burada keselim. Ve Ufuk Ay beyin Hasanağa Göleti yanındaki o kaçak göçek villa ile ilgili suya sabuna dokunmayan açıklaması ile konuyu şimdilik kapatalım….



“İlçemizin nadide köşelerinden, doğal güzellikleri ile hayat bulan Hasanağa Mahallesi baraj göleti gövdesinin hemen üzerinde, 2003 parsel nolu taşınmaza İmar Barış'ı olarak adlandırılan yasanın yürürlük tarihinden, 31 Aralık 2017'den hemen sonra yapımına başlanılan ve imar barışından yararlanılamayacağı açık olan, kamuoyunda da çok kereler gündem olan, kaçak yapının tespiti hakkında tutanak tutulması, yıktırılması ve sorumluların cezayı mı müeyyideye çarptırılması için Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Nilüfer Belediye Başkanlığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde girişimlerimiz yaptık.



Dilekçelerimizi verdik

Son 20 yıldır Nilüfer de yeşil alana, kamu alanına, sosyal donatı alanlarına, Kaçak olarak yapılan, kamu alanlarını talan eden yapılardan ilk kez yıkılan, yıkılabilen! Ataparka yapılan yapıyı ilçe başkanlığımız, meclis üyesi ve yönetici arkadaşlarımızın ortak girişimleri ile yine Savcılığa ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına şikayet dilekçelerimizi vermiş ve yıktırmıştık.

Şehrimize, çevremize, doğal kaynaklarımıza ve yasalarımıza! yine sahip çıkıyoruz!

Sahip çıkarken de yasalar ve kamu vicdanını dikkate alarak dayanaklı, belgeli hareket ediyoruz!

Tüm Kamuoyuna duyurulur.”

Yorum kamuoyu ve özellikle AK Partili dostlarımızın….
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.