SON DAKİKA
Hava Durumu

#Ülkemle gurur duyuyorum!

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2020 20:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2020 20:35

Bir zamanlar senetsiz cenazesini hastaneden çıkaramayan Türkiye’den, bugün vatandaşlarına özel jet kaldıran, son teknolojiyle donamış hastaneleriyle vatandaşlarına ücretsiz hizmet veren, bunula da kalmayıp 54 ülkeye yardım götüren bir Türkiye var. Dünya Türkiye’nin başarılarını ve operasyonlarını hayranlıkla izlerken, Türk milleti de tüm dünyana aynı sözleri telaffuz ediyor: “Ülkemle gurur duyuyorum”. Türkiye’nin bu muhteşem başarısını dünya alkışlarla selamlarken İsviçre Alplerinde bu başarıyı desteklemek için Ayylıldızlı bayrağımız yansıtılıyor…

Son 20 yılda attığı adımlarla her alanda olduğu gibi sağlık alanında attığı adımlarla bugün dünyanın parmak ısırdığı ve hayranlıkla izlediği bir ülke haline gelen Türkiye, vatandaşlarının tüm dünyada gurur duyduğu bir yere geldi.  Bugün Türkiye Gelişmişlik ve zenginliği ile yıllardır örnek gösterilen İsveç’in bakamayıp evine gönderdiği Trük hastayı, Sağlık Bakanlığı uçak ambulansını göndererek oradan alıp Türkiye’ye getirdi ve tedavi altına aldı.

Türkiye Cumhuriyeti devleti korona virüs salgınının başlamasıyla birlikte milletinin gurur duyacağı muhteşem bir süreci yürüttü. Bu süreçte her alanda ne kadar ileriye gittiğini gözler önüne seren Türkiye, dünyaya da parmak ısırtan adımlar attı. Daha ilk günlerde Wuhan’dan Türkleri askeri uçak göndererek alan, son yıllarda önemli yatırımlarla çok daha sağlam hale getirilen sağlık altyapısıyla tüm dünya insanlarını ölüme terk ederken Türkiye her bireyi her insanı için büyük mücadele vererek göz kamaştıran bir başarıya imza atıyor.

BİZ ABD DEĞİLİZ İNGİLTERE DEĞİLİZ. TÜRKİYE’YİZ!

Türkiye korona virüs salgını ile birlikte var olan gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Şehir Hastaneleri, sağlık alanında yapılan yüzlerce yatırım ve Türkiye’nin her alanda önemli ilerlemeler kaydetmesi, bu süreçte bir kez daha kendisi gösterdi. Ve Tüm milletimizin bir kez daha ülkesiyle gurur duyacağı o sözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ağzından dökülen şu sözlerle bir kez daha gururlandık: “Bizim sağlık kuruluşlarımızda yükümüz fazla değil, bu anlamda herhangi bir semptomunuz varsa lütfen evde beklemeyin erken bu kuruluşlarımıza müracaat edin, biz Amerika değiliz, biz İngiltere değiliz, biz Almanya değiliz, bu anlamda Türkiye'nin sağlık sistemine ve hekimlerine, çalışanlarına lütfen güvenin ve gurur duyun.' diyoruz." Dünya hastalarını ölüme terk ederken Türkiye her insanına sahip çıkıyor. Çaresiz bırakmıyor.

BİR EVLAT SESLENDİ TÜRKİYE SEFERBER OLDU

Türkiye dün sabaha karşı akıl almaz bir operasyonu daha başarıyla gerçekleştirdi. Leyla Güleşken isimli genç kız İsveç’te babasına Covit 19 teşhisi konduğunu ancak tedavi edilmeden evine gönderildiğini belirterek yardım çağrısında bulundu. Türkiye Cumhuriyeti hemen harekete geçerek İsveç’in ambulans göndermediği Güleşken için ambulans uçak kaldırıldı ve Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen Emrullah Gülüşken,  çocukları Emir Ali, Samira ve Mahmut'la Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirildi.  Gülüşken, Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden Leyla için sesini duyduk İsveç’e geliyoruz mesajı yayımlarken, hastanın Türkiye’ye getirilmesinin ardından da “Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.) mesajını yayımladı.

TÜRKİYE TEK SES “ÜLKEMLE GURUR DUYUYORUM”

Son günlerde yaşanan üst üste gurur verici olayların ardından sosyal medyada Türkler dünyanın dört bir yanından “Ülkemle gurur duyuyorum” mesajı yayınlıyor. Bir millet ülkesiyle, ülkesinin verdiği mücadele ile gurur duyuyor. Bu günleri görmenin mutluluğunu yaşıyor. Bir zamanlar hastanelerinde yatacak yatak, hastana gönderilecek yeterli ambulans bulamazken, bugün dünyanın imrenerek baktığı bir ülkeye geldik. Çok şükür…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.