SON DAKİKA
Hava Durumu

Ultra gericiler!

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2018 21:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 21:00
Bunlar halkı sözde “Gericilik hortlayacak.” diye korkutuyorlar ya, kendi geri kafalarını tahayyül ediyorlar. Çünkü AK Parti ayan beyan göründüğü gibi çok ama çok ilerici. Ufku açık bir parti. Ancak hem CHP hem de SP oldukça gerici partiler. İleriye gitmeyi, ilerici yatırımlar yapmayı düşünemiyor üstelik daha da geriye gitmek istiyorlar. Yapılan her yenilik bunları şeytan görmüş gibi korkutuyor. Çünkü kafaları almıyor, almak istemiyor. Ufukları yetmiyor yeniliği, gelişimi anlamaya. Çapları o kadar.

Bunlara bıraksanız yapılan tüm otoyolları söküp toprak yol yapar, uçakları bir yerlere gömer tren yerine de bir çift öküzün çektiği kağnı arabası kullandırmaya kalkarlar. Baksanıza CHP ifadelerine; “Yol yapmışlar. Ne gerek vardı o yollara?” diyorlar. Kemal Sabiha Gökçen Havaalanı için demediğini bırakmamıştı, sonuç ortada. Üçüncü köprü için dedikleri de malum. İstanbul’da yapılan tüm yabancı memleketleri kıskançlıktan çatlatan yeni havaalanına da şiddetle karşı çıkıyorlar. Ne gerek var ki muasır medeniyetler seviyesine, hatta daha da üzerine çıkmaya?

Ancak, SP Genel Başkanı yaptığı son açıklamayla bunlara fark attı. Gericilik yarışında çıtayı çok yükseltti. Eline su dökemezler doğrusu. Bakın ne demiş?

“Hızlı treni getiriyoruz diyorlar. Ya mübarek hızlı trenin Sivas'a getireceği bir fayda demeyelim de kolaylık diyelim. Nedir o? Göçü hızlandıracak. Adam otobüsle gidip sıkıntı çekeceğine trene binip İstanbul'a biraz daha hızlı gidecek. Bu hizmet değil...”

Güler misin? Ağlar mısın? Var mı bundan daha ötesi? Gericiliğin son kademesini yaşıyorlar. Neredeyse “Amiş” inancına geçecekler. Nedir bu Amiş? Diyenleriniz olacaktır. Detaylı bilgileri internetten alabilirsiniz ama ben yine de kısaca açıklamak için bu konuda yazılan bir yazıdan alıntı yapayım;

“Pennsilvanya Eyaletinde bulunan Kitchen Kettle köyünde yerleşik olan Amişler kendilerini günümüz modern toplumunun vasıtalarından, getirdiği kolaylıklardan soyutlamış ve izole bir yaşamı tercih etmişler. Amiş olmak bizim günlük hayatımızda her an kullandığımız telefon, araba, televizyon, bilgisayar gibi teknolojik araçları yaşamımızdan çıkarmamız anlamına geliyor. Öyle ki sadece elektrikler kesildiğinde yahut da romantik bir atmosfer yaratmak istediğimizde kullandığımız mumlar, Amişler’in tek aydınlanma aracı çünkü elektrik dahi kullanmıyorlar.”

Böylesi bir gericilik karşısında, modern ve ilerici Ak Parti. Sonra da oturup “Acaba neden seçim kazanamıyoruz?” diye düşünüp “Tayyip Nefretinde” boğuluyorlar.

Bu kafayla sittin sene iktidar olamayacaklar. Hem artık koalisyon falan da olmadığından iktidarın bir köşesine bile tutunma şansları kalmadı…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.