SON DAKİKA
Hava Durumu

Uzaktan kumandalı muhalefet!

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2021 20:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2021 20:53

Mütekait amiral taifesinin sözde muhtıra girişiminin gerisinde Ana Muhalefetin yani CHP’nin olduğunu söyledi Sayın başkanımız. Bu onun mevzu hakkında çeşitli delillere ulaştığını gösteriyor. Söylediklerinden fazlası da var. Ulaşılan delillerin birçok başka şeyi de işaret ettiği yönünde malumat da geliyor. Bazı delillerin uluorta konuşulmayacağı malumunuzdur. Bu türden deliller “gereği yapılmak üzere” gizlenir ve üzerine gidilir. 


Nihayetinde işin ucu uzak, çok uzaklara kadar gidiyor olabilir. Şimdilik eldeki deliller hakkındaki duyumlarımızı kendimize saklayalım ve olayla ilgili yorum yapmakla yetinelim. Gece yarısı yayınlanan “bildiri” ile ilgili çok süratli bir tahkikat yapıldığı ve anında önemli delillere ulaşıldığı açıklandı. Zaten savcılığın derhal tahkikat başlatıp gözaltı ve arama kararı verebilmesi de bunun sayesinde oldu. Gözaltı kararı verilenlerin dışında da takip ve tarassut altında olanlar da mevcut. Gizli istihbarat sürerken açık istihbarata dayalı olarak da bu “darbe çağrışımını” destekleyip şak şaklayanlar hakkında da gözaltı kararları gelebilir, gelmelidir de. Darbeyi desteklemek de suçtur çünkü.


Şimdi gelelim Kemal’in söylediklerine. Aklı sıra doğrudan destek vermiyor görünecek laflar ederek paçayı kurtarmaya gayret ediyor. Ne var ki, bu “muhtıra kılıklı” bildiriye direk karşı çıkmıyor, çıkamıyor. Nedeni gayet sarih elbet. CHP’li isimlerin söyledikleri malum. Buraya iktibas etmeye kalksak yerimiz yetmez. İsteyen gazete ve televizyonlardan takip etsin. Parti genelinde ne kadar açık bir destek olduğu görülecektir.


Akşener ise tehlikeyi sezip aradan sıyrılma gayretinde. Bu gayret partisinden çıkan diğer sesleri bastırma gayretidir. İP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Twitter'daki hesabı üzerinden, 103 emekli amiralin imzaladığı bildiriyle ilgili olarak "Bir tabip teğmen olarak altına imzamı atıyorum." dedi örnek olarak. Diğer bir nokta da malum amirallerden birinin İP bağlantısı. Bunu da “danışmanlık” kisvesi altında geçiştirmeye çalışıyorlar.


Sosyal medyada “klavyeşörler” yani darbe sevicileri amirallere destek vermeyenleri “vatan haini” ilan ediyor. Bunların bir bölümü salak tayfası. Kendilerini modern zannedenler, heykele tapanlar vs. Bir bölümü ise bu işe adanmış maaşlı hainler.


Şimdi gelelim bu kuklaların iplerini kimin tuttuğu meselesine;
Bu görüldüğü üzere toplu saldırının bir ayağıdır. Üstelik vahim bir ayağıdır. Önce diplomat eskilerine ve diğer elemanlarına yaptırdıkları açıklamalar bunun ön hazırlığı olup, mütekait amiraller vasıtası ile “vurucu ifade” dolaşıma konulmuştur. Yayınlanan bildiriyi kimin ne şekilde kaleme almış olduğu soruşturma neticesinde kesinlik kazanacak. Diğer yandan kulağımıza Türk İstihbaratının başka bilgilere ulaştığı ve “malum bildiri” dâhil sistematik saldırıları uzaktan yönetenlerin listesini çıkarttığı da geliyor. Devletler mi ararsınız, sözde düşünce kuruluşları mı? Ne ararsanız var. Müdahil olan gizli servisler bile muhtemel (muhtemel lafını mecburiyetten kullanıyorum) ama işin ucu çok uzaklara dayanıyor.


Türkiye ve Erdoğan karşıtı gruplara, kişiler ve kuruluşlara verilen stratejik desteğin yanı sıra maddi destekten bile bahsedilmekte. Kripto paralar ile yapılmış olduğu düşünülen bu tip destekler de mercek altında. İçimizdeki destekçiler zaten tespit edildi.


Soruşturma neticesinde sizleri oturduğunuz yerden zıplatacak şeylerin ortaya çıkması ziyadesiyle muhtemel. 
Bu kadarını söyleyeyim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.