SON DAKİKA
Hava Durumu

Vefa Salman ve belediyeler!

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2020 21:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2020 21:54

Yalova Belediye Başkanı CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman görevden alındı. Oysa daha önce alınmalıydı.
 Bir belediyede yolsuzluk oluyorsa bunun birinci sorumlusu belediye başkanıdır. En azından deliller toplanana kadar görevden uzaklaştırılmalıdır operasyonla birlikte. 
Malum kısa bir süre önce Yalova Belediyesi’ne operasyon düzenlenmiş ve 22 milyon liralık bir yolsuzluk olduğu belirlenmişti.
 Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte belediyede görevli 3 kişi daha yakalanarak hapse gönderilmişti. 
Operasyon yapılan belediyenin başkanı Vefa Salman. Yardımcısı yolsuzluktan tutuklanmış. Salman görevinin başında. Bu birinci sıkıntılı durum.
Salman kendine ve bilmediğimiz bir yerlere o kadar çok güveniyor ki, tutuklanan başkan yardımcısını Bursa E Tipi Cezaevi’nde geçen hafta ziyaret ediyor. Başsavcıdan özel izinle cezaevine giderek yolsuzluktan tutuklanan yardımcısı ile görüşüyor. Hem de öyle böyle bir görüşme değil. O alandaki mahkumlar çıkarılarak Salman ve yardımcısı baş başa görüşüyor. 
Oysa Yalova Belediyesi’nde operasyon devam ediyor ve delillerin karartılma riski var. İşte o gün Bursa Şehir Gazetesi olarak bu garabeti manşetimize taşıyarak kamuoyuna duyurmuştuk. 
Vefa Salman Bursa plakalı resmi bir araçla yapıyor ziyareti. Sonrasında Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaret ediyor. 
Cezaevinde Salman ile yardımcısı ne konuştu? Hala bilmiyoruz. Sonrasında belediyede herhangi bir delil karartmaya yönelik adım atıldı mı? Bilmiyoruz. Ama mutlaka devlet bir şeyler gördü ki Vefa Salman görevden alındı. 
Malum Yalova Belediyesi’ndeki yolsuzluk soruşturması kapsamında başkan yardımcısı delil karartma riski nedeniyle tutuklandı. Soruşturma ve operasyon devam ederken üst astını nasıl ziyaret edebildi?
Nihayet doğru adım atıldı ve Belediye Başkanı Salman ve tutuklu yardımcısı görevden uzaklaştırıldı. 
Aslında bu adımların sinyallerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dönemde veriyordu. Geçen hafta bir mitingde Erdoğan, Yalova Belediyesi’ndeki talan düzenini gündeme getirmişti. Erdoğan, CHP’li belediyelerin rüşvet ve hırsızlık düzeni kurmasına karşın Genel Merkezlerinin bu konularda sessiz kaldığını ifade etmişti. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün grup toplantısında ise çok sert ve net ifadelerde bulunarak belediyeleri uyarmıştı. Erdoğan, “CHP'li belediyelerin hırsızlığını, rantını, bizim belediyeler dahil kim olursa olsun hiç birinin gözünün yaşına bakmayacağız, hesabını soracağız” demişti. 
Yeni bir yerel yönetim yasasıyla bu sorunların önüne geçilebilir. Maalesef yerel yönetimler sistemimiz çökmüş durumda. Hakkında yolsuzluk uğursuzluk iddiası olmayan belediye yok denecek kadar az. 
Herkes şikayet etmesine ve zaman zaman büyük suiistimaller ortaya çıkmasına rağmen bir türlü yerel yönetimler reformu gelmiyor gelemiyor. 
Önümüzdeki günlerde başka belediyelerde de operasyonlar ve görevden almalar bekleyebiliriz. Yalova uzun zamandır gündemde olan ve yapılanları sağır sultanın bile duyduğu bir yerdi. Ancak dahası ve fazlasının olduğu ortada. 
Asıl şimdi sol kesime ve CHP’ye çeviriyoruz dikkatimizi. 
Bakalım rüşvet ve talan düzeni kurulan, CHP Yalova eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi bile bu işlere itiraz ettiği için tartaklayan bu zihniyete sahip mi çıkacak yoksa sonuna kadar gidin bizim hırsızla arsızla rüşvetçiyle rantçıyla işimiz olmaz mı diyecekler. 
Tahminimiz suskunluk ya da Salman ve ekibine sahip çıkma yöntemini kullanacaklar. Umarız biz yanılıyoruzdur. 
Bir kez daha altını çizmekte yarar var. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da tıpkı bu olayda olduğu gibi Bursa Şehir Gazetesi ve Şehirmedya.com internet sitemiz, yanlışı gür bir sesle haykırmaya devam ederken, doğruların yanında olmaya, halkımızı doğru bilgilendirmeye devam edecek. İyi ki Bursa Şehir Gazetesi var.

*******************************
AK Parti’de merak edilen soru yanıtımı buldu
AK Parti kongre sürecinde Bursa’da 3 ilçe başkanının devam etmeyeceği bir süre önce açıklanmıştı. Bunlar İnegöl, Nilüfer ve Kestel ilçe başkanlarıydı. 
Bu açıklamanın ardından siyasi gündemde bu ilçelerde AK Parti’nin hangi isimlerle yola devam edeceği tartışılıyordu.
 Dün bu ilçeler için yapılacak mülakata katılmak üzere her ilçeden belirlenen isimler genel merkeze davet edildi. 
Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Koordinatör Muhammed Balta ve Mustafa Atılgan’ın yer aldığı mülakat için Nilüfer’de Eşref Kurem, Mahmut Çakmak ve Şahin Biba ile yapılan mülakattan sonra Eşref Kürem isminde karar kılınarak kendisine tebligat yapıldı. 
Ankara’da yapılan mülakata İnegöl için belirlenen Mustafa Durmuş, Recep Göze ve Melih Ateş isimlerinden Mustafa Durmuş tercih edildi. 


Kestel için de belirlenen isim Sinan Aktaş oldu…
Aday belirleme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte gözler artık kongrelere çevrilmiş durumda. AK Parti Bursa’da 14 ilçe başkanının devam etmesi kararını almıştı. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.