SON DAKİKA
Hava Durumu

Yakışmıyor Ahmet Abi!

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2021 20:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2021 20:13

Türkiye’nin gurur abidelerinden biri olan Çanakkale 1915 Köprüsü büyük oranda tamamlandı. 18 Mart 2022’de de hizmete girecek. 
Projenin ismi 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara Çanakkale Otoyol Projesi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte İzmir’e ulaşacak bir otoyol Çanakkale üzerinden geçmiş olacak. 
Tam yüz yıllık bir hayal gerçeğe dönüşecek. 


Karayolları projeleriyle yakından ilgilenen Olay Gazetesi yazarı Ahmet Abi (Ahmet Emin Yılmaz) dün bu konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı. 
Başlığı bile başlı başına siyasi algı kokuyor; “Bursa bu kez otoyollarda devre dışı kaldı
Dikkatle okuduğumuzda maddi hataların yanı sıra ne yazık ki amacı siyasi algı oluşturmaya yönelik bir yazı olarak karşımıza çıktı. 
Öncelikle Bursa yeni yatırım ve proje beklerken bazı düzenlemelerin gözden çıkarıldığını dile getiren Ahmet Abi, “Böyle düşünmeye iten de şu: Yakın zaman öncesine kadar İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu yanı sıra, Çanakkale 1915 Köprüsü’nün bitmesiyle Avrupa’ya uzanan yeni otoyol gündeme gelecek. O da, Karayolları Genel Müdürlüğü haritalarında Sivrihisar-Yenişehir Otoyolu olarak yer alan, bizim Anadolu Otoyolu olarak yıllardır gelişmelerini aktardığımız projeye bağlanacak. Böylece… Ankara’dan gelen otoyolla, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun kesişme noktası Karacabey olacak ve iki otoyol burada buluşup Çanakkale Köprüsü’ne ulaşacak. Daha doğrusu, öyle olacağını biliyorduk. Meğer kavşak noktası değişmiş.” ifadelerini kullandı. 
Konuyla yakından ilgilenen üst düzey birkaç isme sorduk. Karacabey bu projede hiçbir zaman gündeme gelmemiş ki zaten İzmir-Çanakkale ve oradan da Kuzey Marmara Otoyolu’nu birleştirecek otoyol için Karacabey saçma bir kavşak olurdu. 
Daha da önemlisi otoyol geçişinin kavşak noktasının Karacabey olmasının Bursa’ya ne gibi bir faydası olacağı da tartışılır. 
Proje olması gerektiği gibi Savaştepe Kavşağı’nda birleşiyor.  
Neyse burada asıl anlatacağımıza gelelim. Yine Ahmet Abi’nin köşesinden bir alıntıyla sürdürelim yazımızı. 
Bursa’nın siyasetçileri, başta hızlı tren kentin ulaşım beklentileriyle ilgili gerek Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, gerek Bakanlık bürokrasisinin kapısını çaldıklarında şöyle bir cevap alıyorlar: “Sayın Cumhurbaşkanımız her defasında Bursa’nın ulaşım projelerini soruyor, bitirilmesini istiyor.” Açıkçası… Bundan kuşkumuz yok, ama “Cumhurbaşkanı bu kadar ilgi göstermesine karşın Bursa’nın ulaşım beklentileri gerçekleşmiyorsa, hiç sormasa durumumuz acaba ne olur?” diye düşünmeden de edemiyoruz.”
Ahmet Abi diyor ki özetle: Bursalı siyasetçiler ve özellikle iktidar partisi AK Parti’nin önde gelenleri başarısız. Ellerindeki projeleri kaçırıyorlar. 
Ahmet Abi anlayacağınız iktidar partisine en azından Bursa yerelinde amiyane tabirle çakmak için yer arıyor. Çünkü projede değişen bir şey olmadığı gibi Bursa’ya kazandıracağı bir şey de yok. 
Belli ki Ahmet Abi, Efkan Ala Beyin yönetiminde Bursa milletvekilleri ve Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın icraatlarını beğenmiyor. Önceden bunlar olurdu şimdi olmuyor demeye getiriyor. Önceden olurdu kastının kim olduğunu herkes biliyor değil mi? 
Ahmet Abi’ye gerçekten bu ucuz algı yöntemleri yakışmıyor. Öyle lafı dolandırmadan net yazabilen bir isimdir. Çıkar abi baklayı ağzından. 
Eğer öyle düşünüyorsan elini kim tutuyor? “Efkan Bey de Davut Gürkan da vekiller de beceremiyor. Bursa’yı ancak eski ağabey gelirse kurtarır. O olmazsa vay haline Bursa’nın” de gitsin. 
Onu düz diyemeyip çevresinden dolanmaya kalkmak gerçekten yakışmıyor. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.