SON DAKİKA
Hava Durumu

Yaptığı meşru değil ama mevzu tuzak kokuyor!

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2021 21:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2021 21:03

Günlerdir Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, siyaset dışı bir konuyla gündemde. 


Konu siyaset dışı ve biraz da tuzak kokuyor. Her ne kadar ortaya çıkan durum belediye başkanı tarafından kabul edilse bile. 
Böylesi bir durumun siyasi malzeme olarak kullanılması doğru olmadığı gibi yarın bütün siyasetçilerin de başını çokça ağrıtacak bir yapıyı ortaya çıkarabilir. 


Taciz yok, tecavüz yok, şiddete maruz kalan biri yok…

Evet kabul edilemez bir durum var ortada ama bu siyasetin konusu değil. 
Bir siyasetçi evliyken başka bir kadından çocuğu olmuş. Evet, bu durum da baştan aşağıya kendi içerisinde sorgulanması gereken bir durum ve asla meşru kabul edilemez.  
Bu tür olaylara geçmişte de tanık olduk aslında. Yakın geçmişte CHP Genel Başkanı bu nedenle değişti. Dahası bu değişim siyasette o partinin bambaşka bir yapıya bürünmesine neden oldu. 
Siyasetin bu tür olaylarla dizayn edilmesinin kimseye faydası olmadığı gibi zararı da var. 
Daha önemlisi bu duruma öncelikle siyasetçilerin yüz vermemesi gerekir. Dahası insanların özel yaşamlarını derinden etkileyecek bu tür durumların siyaset alanında gündem olmasına fırsat verilmemesi en doğrusu.


Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’la ilgili konuda da benzer durum söz konusu. 


Gerek ortaya atılan iddialar ve haberler gerekse Sertaslan cephesinden gelen bilgiler, burada bir tezgah olabileceği şüphesini akıllara getiriyor. 
Sertaslan cephesinden gelen bilgiler kendisinin çocuğu kabul ettiği ve gereken adımları attığı yönünde. Tabi açılmış bir babalık davası da var. 
Ortada Sertaslan, ailesi ve konunun birinci aktörlerinin çözmesi gereken bir durum var. Biz medya olarak bu tür tuzaklara prim verirsek çocuğu kapan siyasi partilerin il başkanlıklarının önünde tezgah açar. 


Dahası siyasetçileri de şantajcıların, kumpasçıların ve türlü yapıların kucağına atar. 


Üstelik bu durum istismara ve tuzak kurmaya çok açık bir durum. Düşünün seçimlere kısa bir süre kala aday olan isimler bu tuzaklarla seçime sokulmayabilir ya da kazanacakken kaybetmesi sağlanabilir. 
Burada siyasi ayak oyunlarına ve tuzakları özellikle bu konularda biz gazeteciler ve medyalar çok daha hassas olmalı, bu alanın istismar edilmesine ya da yol yapılmasına asla fırsat vermemeliyiz. 
Siyaset,  siyaset sahasında yapılmalı. Bu tür kişilerin özel hayatlarında çizmeleri gereken ya da yargı yoluyla çözmeleri gereken olaylar için siyasetçiler ve siyaset yıpratılmamalı. 
Siyaseti siyaset dışı faktörlerle dizayn edilmesi çok ağır sonuçları olan bir durum hem kişilere hem ülkeye. Siyasetin dışına çıkarak toplumun hassasiyetleri üzerinden çekilen operasyonların bugüne kadar memlekete bir fayda sağlamadığı ortada. 


Son örnekte mesela.

Operasyonun nerden geldiğini bilmiyoruz. Ancak sonuçlarının kimlere yarayacağını biliyoruz. 
Parti içi hesaplaşmanın ya da siyasi çekişmenin sonucu olarak ortaya çıkan bu durum, örneğin belediye başkanının istifasıyla sonuçlanırsa (Ki sanmıyorum) bundan sonra ortaya her atılan iddia da istifalar mı bekleyeceğiz? 
Ya da her bebek görüntüsü ya da bel altı görüntüye yol mu vereceğiz? Toplumun mahremini ,aile yapısını koruyoruz diye bunları ifşa ederek yol mu göstereceğiz? 


Son söz olarak söylemekte fayda var. Siyaseten değil de insanların özel hayatlarından açık aranmaya başlandığı zaman bombanın kimin elinde patlayacağını kimse bilemez. Ki isim önemli olmadan kim olursa olsun. O belediye başkanı sırf bu yüzden istifa etmemeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.