SON DAKİKA
Hava Durumu

Masal anlatayım mı? Nasıl olsa masal dinliyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2024 14:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 20:55

Yerel seçimlerden bu yana “masal” gibi günler geçiriyor şehrimiz, gerçek olması mümkün olmayan birçok olayı çok kısa zamanda, masal tadında yediriyorlar bizlere ve maalesef çok fazla ses çıkartan yok bu yaşananlara.

Ses çıkaranın neredeyse şehre ihanet etmiş muamelesi gördüğü bir zamandan geçiyoruz.

Öyleyse masal zamanıdır

Masallar neden ''Bir varmış, bir yokmuş” diye başlar bilir misiniz? Masallar; Bilinmeyen bir yerde, bilinmeyen şahıslara ve varlıklara ait olayların macerasıdır”.

Bir varmış, bir yokmuş

Efendim, zamanın birinde yemyeşil ama küçücük bir şehir devleti varmış, bu şehir devletinin yine yemyeşil ve bakir bir ilçesi varmış adı da Yaseminmiş.

Yasemin ilçemiz o kadar bakirmiş ki insan tek kat ev yapmaya kıyamazmış neyse aradan yıllar yıllar geçmiş bu bakir Yasemin’de belediye seçimleri yapılmış kendisini solcu olarak tanıtan “bıyıksız kral” başkan seçilmiş.

Bıyıksız Kral başkan seçilince aşirette kim var kim yok belediyeden maaşa bağlanmış, o yemyeşil o bakir ilçe inşaat alanına dönmüş, o kadar ki 5 kat imarlı yerler 15 kat, 7 kat imarlı yerler 25 kat imara çıkmış.

Bu kat artışları, bu imar oyunları bıyıksız Kral’a servet kazandırmış, bu servet Yasemin ilçesi tebaasının gözüne batmasın diye YasVak kurulmuş, imarı artanlar, kat üstüne kat atanlar bıyıksız Kralın bu vakfına “yardımda bulunmuşlar” YasVak almış yürümüş.

Şehir devletinin mebuslarından Bıyıklı Kral bu düzene daha fazla dayanamamış “ben bu şehrin kralıysam bende burada imar isterim, yoksa kadı efendiye hesap verirsin “demiş.

Bıyıksız kral yaptığı usulsüzlüklerden dolayı boğun eğerek bıyıklı kralla ortaklık ilan etmiş.

Ortaklığın ilk meyvesi bıyıklı kralın postunun adını alarak yapılan Kralpost olmuş, Kralpost adlı bina kat çıkmışta çıkmış, masal buya göğe yakın yerde “artık doymayacak mısın bıyıklı kral” diye gökten bir ses yükselmiş ve katlar 20’de durmuş, bıyıklı kralın katının üstüne kat çıkan olmamış Yasemin ilçesinde.

Yasemin ilçesinde 5 kat imarını 15 kat yapmak isteyen önce Kralpost’tan bir daire almak sonra YasVak’a bağış yapmak zorunda kalmış, yani bıyıksız ve bıyıklı kral’ın ortaklığı bu şekilde devam etmiş.

YasVak’a bağışlar akınca, Kralpost’tan daireler satılınca iki kralda gülümseme krizine girmişler, hatta bıyıksız kral, bıyıklı krala bakarak, bıyıklı kralda bıyıksız Kral’a bakarak günlerce aylarca, haftalarca yıllarca gülümsemişler.

Derken, şehrin ahalisi gülmeye korkar olmuş ve gülümsemenin adı “Kral gülümsemesi” olarak asırlar boyu dilden dile dolaşmış.

Şehir devletinin belediye başkanı Nur Sakallı, bu iki Kral’ın hareketlerini hiç sevmemiş bunlara en ufak bir iltimas geçmemiş ee geçmeyince hedefe oturtulmuş, bıyıklı ve bıyıksız kral, Nur Sakallıyı devirmek için türlü işler yapmışlar.

CocoEmoadlı, bıyıklı Kral’ın bir adamına (masal buya) günlük ruzname kurdurmuşlar, oradan destekli desteksiz Nur Sakallıyı suçlamaya başlamışlar, bir yanda MaklubeciYüks, diğer yanda Cennet hatun yazmış durmuşlar ama nafile.

Ruzname yetersiz kalınca şehir devletinin futbol takımının başına CocoEmo’yu getirmişler, Coco topu görünce korkmuş elbette takımda korkmuş takım küme düştükçe düşmüş, elbette Coco’da düşmüş.

Şehir devletinde seçim zamanı gelmiş çatmış…

Bıyıklı kral bu başarısızlığa çok bozulmuş “tiz haber salın benim selam verdiğim herkes bıyıksız Kral’a oy verecek” şeklinde ferman yayınlamış, bıyıklı Kralın vezirleri “aman bıyıklı kralım, bu bıyıksız kral, siz bıyıklı kral şimdi ona destek istemek size yakışır mı?” demişler ama bıyıklı kral Kralpost’un tadını almış bir kere “yakışır yakışır, bizim davamız kat ile imar ile post ile, yakışmaz bize bıyığın davasını gütmek” demiş.

Neyse aradan aylar, aylar geçmiş, seçimler olmuş bitmiş bıyıklı kralın adayı bıyıksız kral şehir devletinin belediye başkanı oluvermiş.

İlk iş CocoEmo görevden el çektirilmiş, ruzname kapanmış.

Bıyıksız Kral yine aşireti belediyeden maaşa bağlamış, bütün önemli başkanlıkları aşiret üyelerine dağıtmış, buna öfkelenen bıyıklı kral “ee biz neciyiz burada hani bize hani bize “der demez bıyıksız kral harekete geçerek Bıyıklı Kral’ın oğlunu şehir devletinin futbol takımına başkan yapmışlar.

Bıyıklı Kral, bıyıksız kral Yasemin ilçesindeki ortaklığını şehir devletinde devam ettirme kararını bu şekilde vermişler.

Bıyıklı Kral’ın oğlunun başkan olduğu Yeşil şehir futbol takımının çok kıymetli bir arazisi varmış, masal buya araziyi bıyıklı Kralın et loncasından ortaklık yaptığı arkadaşı alıvermiş, efendim yer 400 Akçeymişse de et loncasından kontenjan arkadaş 80 Akçe’ye almış ama şehirde kimse laf söyleyememiş çünkü loncaya laf etmek bıyıklı ve bıyıksız kral’a ve hatta yeşil şehir devletinin spor takımının ikbaline laf söylemek anlamına gelecekmiş, masal buya zaten kimsenin laf edemeyecek olması bu fiyata gitmesine sebep olmuş.

Neyse şehir devletinin bıyıksız kralı bu defa Yasemin ilçesinde bulunan Yeşil Şehir devleti spor kulübünün ve ilçenin en güzide yerini de kulübe gelir olsun diye imara açıvermiş, ama ne mi olmuş? Masal buya bu defa bıyıklılar evet demiş, bıyıksızlar çekimser kalmış ama son sözü bıyıksız kral ve aşiret üyeleri söylemiş bu yerde imara açılarak bıyıklı kralın aşiretine satılmış.

Onlar erdi muradına biz yazalım onları

Bu masal nereden geldi aklıma?

Masal gibi geçen son on günden sonra bu eski masal iyi gider diye düşündüm.

Peki neden masal? diye soran olursa

“Gerçeği istediğim kadar değil, göze alabildiğim kadar yazıyorum, yaşlandıkça biraz daha fazlasını göze alabiliyorum”

Montaigne

Az daha yaşlansam neler yazarım siz düşünün, mesela haftaya bugünden daha yaşlı olacağım Allah izin verirse.

Selam ve saygıyla

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.