SON DAKİKA
Hava Durumu

Müsavat beye diyeceklerim var!

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2024 14:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 14:56

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, pazartesi günü Bursa’da partisi tarafından yönetilen iki ilçeye ziyarette bulunacak. Müsavat beyin programına baktığımda İYİ Parti Bursa riyakarlığı ve ikircikli siyasetinin bir kez daha aynı tiyatroyu gördüğüme çok da şaşırmadım.
Çok değil bir hafta önce Karacabey’de domates üreticileri Bursa-İzmir yolunu keserek protesto eylemi yapmıştı. İYİ Parti’nin her selden odun kapma derdindeki Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun kameramanlığını yapan Başdanışman (!) içinde gazetecilerin olmadığı gazeteci meslek örgütü başkanı vs İbrahim Erdoğan’la soluğu burada aldı. Canlı yayınlar yapıp iktidarı yine yerden yere vurdu. Herkes fark etti ki Türkoğlu’nun yanında İYİ Parti Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı yoktu.
Ve gizlenen gerçek dakikalar içinde ortaya çıktı. Türkoğlu, hükümete çemkirirken aslında Karacabey çiftçisini mağdur eden sistemin başındaki isimlerden biri İYİ Parti Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabıtı idi. Rampacı olarak nitelendirilen ve rampada üreticiden ürünü çok daha ucuza alan en büyük tüccarlardan birisi evet Karacabey Belediye Başkanı İYİ Partili Fatih Karabatı’ydı. Türkoğlu’nun bunu bilmeme imkanı yok ama o işleri görmez göremez Türkoğlu.
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, daha Karacabey’e gelir gelmez Selçuk Türkoğlu ve Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın yakasına yapışıp bunun hesabını sormalı. Yoksa Türkoğlu ve ekibinin kurduğu tiyatro oyununu devam ettirirse kendi itibarını zedeler.
Hazır Karacabey’e gelmişken Sayın Dervişoğlu, Hürriyet Köyü’ne mutlaka gitmeli. Bursa Vekili Selçuk Türkoğlu’nun en hassas olduğu konuların başında yer alır mutlak suretle burası. Köylüleri toplayıp Ankara’da mecliste ağırlayacak, onlar için önerge verecek kadar hassastır kendisi. Karacabey geçen dönem AK Parti’li Ali Özkan tarafından yönetilirken etmediği hakaret söylemediği söz kalmamıştı kendisine. Hürriyet Köyü’nün arazileriyle ilgili konu öylece aynı şekilde devam ediyor.
Ancak Karacabey Belediyesi el değiştirdi ve konuya en hassas olan İYİ Parti’ye geçti. Türkoğlu’nun elini tutan bir mesele yok ve sorunu çözmek o kadar kolayken (Kendi değimişle) 4 aydır ağzına bile almıyor Hürriyet Köyü’nü Türkoğlu. Hazır genel başkan da gelmişken Karacabey Belediyesi, bu arazileri orada yapacakları törenle köylülere iade edebilir. Ama muhtemelen Türkoğlu ve İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu ittifakı Hürriyet köyünü transit geçirecekler Dervişoğlu’na.
Hürriyet köyü önemli çünkü Türkoğlu, Meclis’e kadar çağırdığı köylülere konunun takipçisi olacağız sözünü vermişti. Şimdi yetki Karacabey’de hadi bakalım Türkoğlu hemen saniye geçirmeden sorunu çözmeni bekliyor vatandaş.
Müsavat beyin Bursa’da duyması ve görmesi gereken bir başka durum ise Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun CHP ile olan duygusal bağı. Türkoğlu, Mustafa Bozbey neredeyse soluğu orada alıyor, boş zamanlarında da Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek her kata selam çakıyor. Seçimden sonra İYİ Parti grubunun CHP’ye geçeceği söylentisi vardı ve Bozbey sürecin zamana yayılması yönünde görüş belirtti deniliyordu.
Türkoğlu’nun Can Atalay ziyareti, CHP’lilerle görüntü verme gayretinin altında hiç kuşkusuz İYİ Parti olmazsa kendisine yeni adres bulma çabasından öte bir şey değil. Dervişoğlu, partisini toparlama çabasında ciddiyse Bursa’daki bu yapıyı kırmakla başlamak durumunda. Seçim öncesi malum gündemi çok meşgul eden bir iddia daha vardı. Türkoğlu’nun bugün değeri 14-15 milyon lira olduğu iddia edilen bir konut edinmesi. İddiaya göre Türkoğlu’na konut Bozbey’e yakın bir müteahhit tarafından hediye edilmişti ancak Türkoğlu taksitle aldığını ve kendisinden de vade farkı alınmadığını sağa sola ifade etmişti. Ancak tüm bu iddialara çıkıp cevap vermedi. Müsavat bey konuyu öğrenip kamuoyuna aktarırsa gerçekten partiye zarar veren bu iddialar da ortadan kalkmış olur.
Aslında benzer çok hikayeler var ancak BUSKİ meselesine de değinmekte yarar var. BUSKİ önünde su faturalarıyla ilgili eylem yapan, su saatı ve boru atan, BUSKİ’de yolsuzluk iddiaları konusunda sert açıklamalar yapan Türkoğlu seçimden sonra Bursa konularını ağzına almaz oldu. Oysa BUSKİ’nin genel müdürü aynı, faturalar daha da yükseldi ve yolsuzluk iddiasıyla ilgili netleşen bir durum yok. Sessizliğin nedeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e yanlama dışında ne olabilir ki?
İYİ Parti, bu ucuz siyasetle her geçen gün eriyor erimeye de devam ediyor. Bu yapıya müdahale etmemesi durumunda yakın bir gelecekte Bursa ekibini CHP saflarında görürsek kimse şaşırmasın. Malum bazılarına bayrak renkli bezden ibaret…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.