SON DAKİKA
Hava Durumu

Nurhayat’ın özgüvenine bak sen!

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2024 15:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 15:35

Kendine oynamak ve parti içinde mezhepçilikle bir yere tutunmak dışında Bursa’ya, Bursalıya tek bir faydası olduğunu görmediğimiz CHP’nin Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, partinin son kongresinde Kemal Kılıçdaroğlu yerine Özgür Özel’in desteklemişti. Sonrasında ise bir özgüven patlaması yaşamaya başladı vekil abla. Büyük bir değişime girerek plastik cerrahlarında katkısıyla hem görüntü hem zihin olarak nirvanaya ulaşmış durumda.

Tavır ve davranışlarıyla CHP tabanının bile sinirlerini oynatan, özellikle CHP’li kadınlara davranışları ile tartışmaların odağında olan Nurhayat Altaca, son dönemde Bursa’daki partililerine de tam bir sosyal demokrat (!) gibi davranıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in adaylığı sürecinde oynadığı rol nedeniyle özellikle bu ilçede etki alanı oluşturmanın derdine düşen Altaca, ali kıran baş kesen edaları ile şimşekleri üzerine çekiyor.

Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun son vukuatı ise evlere şenlik. Yerel seçimler öncesi Nilüfer’deki muhtarlar, CHP yöneticileri ve STK temsilcileri Ankara’ya gidiyor. Muhtarlar Turgay Erdem’in yeniden aday olması için Özgür Özel’e talepte bulunuyor. Bu muhtarlar arasında CHP üyesi olan 23 Nisan Mahalle Muhtarı Sevda Bayraktar da var.

Ziyaret sırasında CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, ekibi görünce bozuluyor. Bursa’daki adayları kendisi ve içinde bulunduğu ekibin belirlenmesi için çaba harcayan Altaca, olası bir olumsuzluğa mahal verecekleri gerekçesiyle bir anda panikliyor. Kafilenin yanına gelen Altaca, "'Geleceğinizden neden benim haberim yok, nerden çıktınız? Bunları buraya kim çağırdı?" ifadelerini kullanıyor. Ya hayırdır Nurhayat Altaca, Ankara'ya gitmek için senden izin alınması gerekiyor da muhtarlar ve partililerin mi bilmiyor?

Neyse zaten bu bölüm daha önce basında da yer aldığı için hızlıca geçelim. Ancak o günlerde TİVİPORT haber sitesinde yayınlanan haberde Sevda hanımın açıklamalarını da buraya bırakalım; “Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Turgay Erdem mahallemize ve ilçemize değer katan hizmetler yaptı. Seçim yaklaştığı için CHP Genel Merkezi'ne gittik ve burada Özgür Özel ile görüşme yapmayı beklerken yanımıza Bursa Milletvekili Nurhayat Hanım geldi. Hoş geldiniz dahi demeden 'Geleceğinizden neden benim haberim yok, nereden çıktınız? Bu kadar yoğunlukta sizinle ilgilenemem' deyip yanımızdan uzaklaştı. Genel Başkan Özgür Özel'e Nurhayat Hanım'ın yaptığı hareketi anlattım”.

Nurhayat Altaca, bir süre sonda Meclis anteli kağıda muğlak ifadelerin olduğu ve sosyal medyada uygunsuz bulduğu paylaşımlar nedeniyle Sevda Bayraktar’ın disiplin kuruluna sevk edilmesini isteyen bir yazı gönderdi Bursa İl Başkanlığı’na. İl Başkanlığı da hemen disiplin kuruluna sevk etti talebi. Nisan ayında sanırım ön ifadenin ardından bu ayın 29’da disiplin kurulu ifade vermeye çağırdı Sevda Bayraktar’ı.

Sevda Bayraktar’ı birkaç defa mahalle ile ilgili konularda aradım ve sağolsun her aradığımda konuyla ilgili bilgileri vermekten imtina etmedi. Gerek sosyal medya gerekse basında yer alan haberlerden kendisinin oldukça aktif bir muhtar olduğunu görüyor ve takip ediyoruz. Dünya görüşüne bakmaksızın ülkesine milletine yaşadığı alanlara, görev aldığı yere hizmeti olan herkes değerlidir ve gayreti takdir edilmelidir.

Sevda hanım son olarak mahallede hayırsever katkısı ile yapılan okul için büyük çaba harcıyor. Bir süredir okulun inşaatı ile ilgili Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’le de gerilim yaşadığını takip ettik. Bir belediye başkanı düşünün mahallesine okul yaptırmak için gayret eden, hayırsever bulan bir muhtara randevu vermekten imtina ediyor. Olacak iş mi?

Muhtarlar toplantısında Şadi Özdemir’in geçen dönem ben yönetimde olsam o araziyi satar belediyeye gelir sağlardım sözleri ise akıllara durgunluk verecek cinsten. Şadi bey hala ticari bir işletmenin değil belediyenin başkanı olduğunu algılayamamış anlaşılan. Muhtarlara tavrını ise Nurhayat Altaca etkisine bağlamak mümkün.

Dün sehirmedya.com’da haber yaptığımız Güler Buğday’ın da dikkati çektiği gibi millete hizmet etmeyi bırakın edindiği mülkleri ile parti içinde tartışılan bir milletvekilinin halka nasıl bir hayrı olur? Bırakın milletvekili olarak Bursa’ya katkısını katkıda bulunmak isteyenleri engellemeye yönelen bir isim solu ya da CHP’yi ne kadar temsil ediyor olabilir? Sadece Nilüfer’de ve sadece CHP’lilere sorsak Nurhayat mı Sevda Bayraktar mı daha faydalı sonucu size üzer Nurhayat hanım…

Nurhayat’a önerimiz istismar ettiği gerek inanç gerekse ideolojik terimleri dikkatlice okusun ve özümsesin. Öyle insanları engelleyerek, milletin yetkisi ile insanlara baskı uygulayarak ve devletin yetkisi ile insanlara tepeden bakmaya kalkarak bir yere varamaz. Nurhayat konusunda CHP önlem almazsa daha büyük sıkıntılar yaşanacağı ortada.

Vekil vekilliğini bilip memleket için bir tuğla koyanın destekçisi olmalı. İnsanları ayrıştırmadan seçilmediği bölgeye hizmet etmeli. Öyle belediye başkanlarını ben belirledim onlar da ben ne dersem onu yapacaklar tavrının sonu itibarsızlaşmaktır uyarayım.

Fazla özgüven veziri rezil eder Nurhayat hanım…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.