SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım arazileri haraç mezat satılırken Şadi Özdemir çalıştayla göz boyuyor

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2024 18:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 18:01

Nilüfer’de Şadi Özdemir’in başkan seçilmesinin ardından önceki başkan Turgay Erdem üzerinden algı oluşturularak, Bursa’nın bütün günahları Erdem’in üzerine yıkılmaya çalışılsa da artık mızrak çuvala sığmıyor. Nilüfer’in her köşesinden kaçak yapılaşmayla ilgili şikayetler yağarken Şadi Özdemir’in gündemi ise tiyatro, sosyal medyadan canlı yayın, bisiklet turu, bilmem ne sergisi.

Ne olduysa Şadi Özdemir’in eline makamında kurşun verildikten sonra oldu. O dakikaya kadar kaçak yapılaşma, hormonlu inşaatlar konusunda taviz vermeyeceğini sık sık dile getiren ve uygulamada da emarelerini gösteren Özdemir, o saatten sonra kulaklarını ve gözlerini kaçak yapılaşmaya kapattı.

Dağyenice’de kaçak bungolovları yıkılmasın diye medya kuran inşaatçıyla ilgili gazeteciler yazıyor, kamuoyu tepki veriyor ama Şadi Özdemir’den tık yok. Alaattinbey. Tahtalı ve o civardaki kaçak yapılaşmayla ilgili keyfe keder uygulamalar devam ediyor feryatlarını duymuyor. Ve Nilüfer’in her bir parça toprağı haraç mezat inşaatlara kurban edilirken Şadi Bey gülücükler dağıtıyor ekranlarda.

Başta bir örnekten yola çıkalım. Herkes hatırlar bir önceki dönemde başkanın kayınbiraderine ait Hasanağa göleti’nin kenarındaki villa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmıştı. Üstelik bu villa gölete sıfır da değildi. Ancak sulak alan içinde kalması ve kaçak olması nedeniyle yerle bir edilmişti.

Bugün aynı göletin bir başka kıyısında hemde adeta göletin içine kaçak bungalov sitesi yapılıyor ve kooperatif kisvesi altında tarım alanları yok ediliyor. Üstelik öyle gizli saklı da değil. Burayı parselleyenler sarı sayfalarda 1 milyar 750 bin liraya parsel satıyor iyi mi?

Burayı görmeye gözlüğe gerek yok. Herkes görüyor ama kimse ses çıkarmıyor. İşin ilginç yanı buradaki kooperatif AK Partililer tarafından kurulmuş. Öyle göstere göstere bu iş yapılıyor. Çünkü herkes biliyor Nilüfer’de kimse kaçak yapıya dokunmuyor eğer kimsesiz ve siyasi koruyucunuz yoksa.

Eğer kimsesiz ve siyasi dayınız yoksa Şadi beyin ekibi öyle güzel yıkıyor ki Rönesans tablosu olur. Üstelik iddiaya göre bazıları rüşvet verdikleri halde yıkılıyor. Ama siyasi arkası olanlarınkine kimse dokunmuyor. İddia vahim. Şadi bey dilerse Tahtalı civarında bir araştırma yapabilir.

Eee bugünlerde Tarım çalıştayı yapıp santim tarım arazisini betona teslim etmeyeceğiz falan diyor. Ağam bizimle eğleniyor herhalde. Beton santralini yıkamayan ve Büyükşehir ile Bursa Valiliğini hedef alan Şadi beyden öncelikle akıl danıştıklarını bir daha gözden geçirmesini öneriyoruz.

Her şey bu kadar açıkken algı ile kamuoyunu yanıltmak mümkün değil. Nilüfer’de ne oluyorsa insanların gözünün önünde oluyor. Kaçak siteler kurulurken boya badana işleri artık vatandaşta karşılık bulmuyor.

Gelelim Hasanağa Göletine sıfır bungalov hobi bahçelerine. Konuyu inceledik. Kayıtlara baktık. Hakkı hukuku koruması gereken AK Parti’ye yakın ve AK Parti’nin içinde olan isimler bu işi kooperatif adı altında yapıyor. Siyasetin gücünü kişiler lehine ranta çevirmenin gayretini güdüyorlar. Belli ki ağabeyleri ve siyasi büyükleri de yol veriyor. Ancak kamunun hakkını bu kadar kolay hiç etmek mümkün değil. Bir an önce yaptıklarından vazgeçmelerini öneriyoruz. Bu duruma AK Parti’nin de sessiz kalmayacağını düşünüyoruz.

Nasıl olsa rant ilişkileri ve kutsal ittifak var diye düşünmelerinin büyük yanılgı olacağını da ifade edelim. Bu kepazeliğin altından kalkmak oldukça zor. O nedenle Nilüfer Belediyesi'ni gereken işlemi yapmaya, kooperatif kurucu ve üyelerinin de bir an önce bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz. Gerisi kendi bilecekleri iş…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.