SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİ BİR HAÇLI SEFERİ (ı)

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2019 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 21:15
Yeni Zelanda’da 15 Mart günü 28 yaşındaki Brenton Harrison Tarrant adlı bir terörist Christchurch kentinde iki ayrı camiye düzenlediği saldırı sonunda Cuma namazı için toplanmış olan Müslümanlardan 50 kişi katledip 300’den fazlasını da yaralamış oldu. Tarrant elbette sorunlu, manyak birisiydi. Ancak onun yaptığı bu terör katliamı yalnızca manyaklıkla açıklanacak türden bir vahşet değildir.

Tarrant katliamını Facebook hesabından canlı yayınladığı gibi katliam silahı olan uzun namlulu tüfeğinin fotoğraflarını da propaganda için paylaşmıştı. Tüfeğinin adını “Türkofagos” (Yunancada Türk yiyici, 1821’de Osmanlılara karşı savaşan Nikitas Stamatelopoulos’un lakabı) koymuş.

Tüfeğinin üzerinde yazı yazılabilecek hemen her noktaya bir şeyler yazmış. “Tours 732” Puvatya Savaşı, Abdurrahman’ül Gafiki komutasındaki Müslüman Arap Ordusu, Charl Marten komutasındaki Hıristiyan ordusuna yenildi. Böylece İslam’ın Batı Avrupa’ya ulaşması engellendi. “Miloş Obiliç”. 1389’da 1.Kosova Savaşından sonra I. Murat’ı şehit eden Sırp fedaisi, “Janson Hunyadi” II.Murat ve oğlu Fatih Sultan Mehmet’in Belgrat Şehrini almalarını engelleyen Sırp Komutanı. “Ernest Rüdiger von Starhemberg” 1683’te Kahlenberg Savaşı’nda Osmanlı Ordusunu yenen generallerden birisi.

“Odo The Great” 721’de Toulouse Savaşında Emevi Ordusunu yenen Aquitaine Dükü. “1189” Üçüncü Haçlı Seferi. Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü haçlılardan alması üzerine düzenlenen bu haçlı seferinde İngiltere Kralı Arslan Yürekli Richard yenilmişti. “Akka 1189”, Üçüncü Haçlı seferi esnasında Selahaddin Eyyubinin elindeki Akra’yı kuşatıp işgal etmişlerdir. “1683” Osmanlıların Viyana’yı ikinci defa kuşatıp yenildikleri tarihtir. “Antonio Bragadin” Kıbrıs’ın fethi esnasında Lala Mustafa Paşaya karşı direnmiş, esirleri öldürmemek için yaptığı anlaşmaya uymadığından Lala Mustafa Paşa tarafından derisi yüzülerek idam edilmişti. “Bohemond” Norman asıllı ve birinci haçlı seferi komutanlarındandır, Antakya’da Haçlı Kontluğu kurmuştur.

“1098 Antioch” 1.Haçlı seferinde Antakya’nın Haçlılar tarafından kuşatılıp işgal edilmesi. “Gaston IV” Bearn Vikontu Gaston IV, Birinci Haçlı seferinde Antakya ve Kudüs’ün işgallerine katılmıştır. “David Soslan” Gürcistan Kraliçesi Tamarra’nın kocası, İldeniz oğulları ve Türkiye Selçuklularına karşı savaşmış 1202’de Selçukluları yenip Kars’ı işgal etmiştir. “David IV”, David Ağmaşenebeli, 1211’de Selçuklu Ordularını Tiflis’in batısında Didgori Savaşı’nda yenerek Selçukluları Gürcistan’dan çıkarmış ve daha sonra aziz ilan edilen Gürcü Kralıdır.

“Konstantin II Asen”,1404’de Bulgaristan topraklarını geri almak için Osmanlılara karşı isyan etmiştir. “Frunjin”, 1404’te Osmanlılara karşı isyan etmiş Varna vb Haçlı seferlerine katılmıştır. “Stefan Lazar”, 1389’da yapılan birinci Kosova Savaşı’nda öldürülen Sırp Kralıdır. “Horo Szilagyi Mihaliy”, 1456’da Osmanlılara karşı Belgrat’ı savunanlardandır. Yakalanıp İstanbul’da idam edilmiştir.

“Gjergi Arianiti”, George Aryaniti, Arnavut asilzadesi, İskender beyin müttefiki. “İskender bey”, II Murat ve Fatih’e karşı mücadeleleri ile Arnavutluk’un fethini geciktiren kişi. “Stefan cel Mare”, Fatih ve II.Bayezid’e karşı Boğdan’ı savunan ve aziz ilan edilen prenstir. “1684 Vac”, 1684’te Charles de Lorraine komutasındaki Avusturya Ordusunun, Kara İbrahim Paşa komutasındaki Osmanlı Ordusunu mağlup ettiği savaş. “Salankamen”, Ludwing von Baden komutasındaki Avusturya Ordusu, 1691’de Köprülüzade Fazıl Mustafa Paşa komutasındaki Osmanlı Ordusunu mağlup etti bu savaşta Köprülüzade de şehit düştü.

“İvankovac”, İvankovac Köyünde 1805’de Osmanlılara karşı ilk Sırp isyanı başladı. “Shıpka”, Şıpka geçidi, 1877-1878 Osmanlı Rus Savaşında, Rus-Bulgar kuvvetleri Şıpka’da Osmanlı birliklerini mağlup etti. “Iosif Gurko”, 93 Harbinde Osmanlı kuvvetlerini Şıpka Geçidinde mağlup eden Rus komutanıdır. “1913 Bolayır”, 1.Balkan savaşında 26 Ocak 1913’te general Georgi Todorov komutasındaki Bulgarların, Fahri Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunu mağlup etmesi. “Anton”, İsveç’te göçmen iki çocuğu katleden Anton Lundin Petterson. “Alexandre Bissonnette” 2017’de Kanada’da bir camiye saldırıp 6 kişiyi katleden bir terörist. (Sabah Gazetesi, 17 Mart 2019)

Kabul edilmelidir ki terörist Tarrant sıradan bir manyak değildir. Doğrudan tarihle meşgul olan insanların bile pek çoğunun ilgilenmediği ya da bilmediği tarihi bir malumatın sahibidir. Kendine o malumat ile bir yol çizmiştir. Tarrant’ın sadece Türkiye’deki gezi haritasının karşılaştırılması bile Türkiye’deki tarih bilincinin sefaletini ortaya koymaktadır. Türkiye’deki tarih eğitimi hiçbir işe yaramadığı gibi okuyanların tarihten kopmasına kendi tarihi ile sorunlu bir haline gelmesine yol açmaktadır.

Terörist Tarrant 2016’da Türkiye’ye gelmiş. İstanbul, Efes (İzmir-Çeşme), Tokat-Sivas, Ağrı, Mersin, Konya illerine uğramış. Her birinde birkaç gün kalmış. Tokat’ı seçmesi de katliam nedeniyle haber oldu ki Kazıklı Voyvoda adlı Vilad Tepeş’in hapsedildiği Tokat Kalesinde hapsedilmiş olmasından dolayıdır. Ulahlar tarafından Tepeş (Cellat), Macarlar tarafından Drakul (Şeytan), Osmanlılar tarafından ise kazıklı Voyvoda diye adlandırılan Vilad Tepes, İrlandalı yazar Stoker’in yazdığı Drakula adlı vampir romanı nedeniyle de Drakula olarak da tanınmıştır. (Devam Edecek)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.