SON DAKİKA
Hava Durumu

Yılbaşı cinleri

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2018 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 21:15
Öncelikle şunu belirtelim ki hiç kimsenin yılbaşı kutlamasına karışacak değiliz. İsteyen istediğini kutlar. Bizim yapacağımız insanlara gerçekleri anlatmak ve sınırlar dâhilinde eleştirimizi yapmaktır o kadar. Sonrası insanların kendilerini bağlar başkalarını etkilemediği sürece…

Bugün sizlere yine yılbaşı kutlamalarından bahsedeceğiz.

Paganlar ısrarla Noel-Yeni yıl karışımı olarak beyinlerine sokulan o malum sahte dinin gereği olarak 31 Aralık’ta bir kutlama yapıyor. Evler süsleniyor, çam ağaçları konuyor… Çam ağacının İsa Peygamberin çarmıha gerilişini temsil ettiğini bilen var, bilmeyen var. Bilenler bunda beis görmüyor. Bilmeyenler ise “adettir” diye koyuyor. Onların amacı sadece eğlenmek.

Eğlence dedikleri de beyin hücrelerini alkol yardımıyla çürütüp (Alkol beyinde bulunan hücrelerin birbirleriyle iletişimini önemli ölçüde engeller. Bu durumda beyinde bulunan nöronların dendrit adı verilen sinyal alıcı uçlarını zamanla hasar görür ve iletimi kesilir.) işe yaramaz hale getirmektir ya neyse. Sabahında yaşayacakları ve “akşamdan kalmalık” olarak nitelendirilen çile bile onları durdurmaz. Biz konuyu uzatmayalım. Bu onların bileceği iş ve bilimsel ya da dini tüm sonuçlarına onlar katlanacak nasıl olsa. Biz uyarmakla iktifa edelim.

Anlatacağımız konu başka. Şimdi bu ağaç ve etrafı süsleme işi var ya biz ona gireceğiz. Bugünlerde moda olmuş, internette envaı çeşidi satılıyor. Gnom denilen minik heykelcikler var. (Bunlar heykel işini pek severler. En küçüğünden en büyüğüne hepsine bayılırlar. İşleri güçleri heykel dikmektir. Buldukları her yere heykel dikmeye çalışırlar. (Çanakkale’ye de devasa bir “tanrıça” heykeli dikeceklerdi ama nedense ses seda yok.) Şimdi de yılbaşı süslemelerinde “Gnom” den8ilen küçük heykelcikleri kullanıyorlar. 15 liradan tutun da 100 liraya kadar olan çeşitleri var. Hatta yılbaşı sofraları için bu gnom şeklinde tuzluklar, biberlikler de satılıyor.



Peki, ne mene bir şeydir bu gnom?

Bunlar Hristiyanların bahçelerine koyduğu cüce heykelleridir. Pagan dönemlerine kadar giderler. Ne var ki bir başka şeyi de temsil ederler. İşte onun ne olduğunu siz biliyorsunuz. Anlatabilmek için şöyle diyeyim;

Üç harflileri temsil ederler.

Bizim zavallı özentiler ise işret içinde yeni seneyi kutlamaya kalkarken şimdi de bu gnom denilen heykelcikleri evlerine koymaya başladılar. Yeni bir musibet olarak bu ortaya atıldı. Amaç bence belli tabii.

Evlerde bu gibi şeyleri bulundurmanın ne manaya gelebileceği ve getirip götüreceklerini ulemaya sormak lazım. En iyi onlar açıklar. Ben her ihtimale karşı bunların yanına yaklaşmam.

Bilmeyenler bilsin diye yazdım.

İşte o kadar!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.