SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım kabuk değiştiriyor!

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2021 20:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2021 20:07

Yıldırım Belediyesi kurulduğu tarihten beri son iki dönemde ve özellikle bu dönem şehirli refleksi gösteren bir başkanla gerçek anlamda şehirli bir yapıya kavuşuyor. 


Yıldırım’da ekibiyle birlikte özellikle kültür sanat ve sosyal anlamında çok ciddi adımlar atan Oktay Yılmaz, her an halkla iç içe olmasıyla da dikkati çekiyor. 
Bir bakıyorsunuz bir kahvehanede tavla oynayan mahalleli ile çay içip sohbet ediyor bir bakıyorsunuz başka bir mahallede çocuklarla sokakta hasbihal ediyor. Çocukla çocuk, büyükle büyük oluyor anlayacağınız. 


Dahası her ne kadar çok büyük ve önemli projeleri sürdürürken asıl halka ve insana dokunma görevini layıkıyla yerine getiriyor.
 İşte onlardan biri hafta sonu Yıldırım Belediyesi Cazibe Merkezi’nde düzenlenen ve binlerce çocuğun katıldığı Sonbahar Şenliği oldu. 
Burada Basın ve Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Taştekin’e de bir parantez açarak kendisini kutlamak gerekiyor. 
Göreve geldiği günden beri Oktay başkana sırt verip, gecesini gündüzüne katarak Yıldırım’ı bir adım öteye taşımaya çaba gösteren önemli isimlerden birisi de kendisi.
Sonbahar Şenliği’nden fotoğraflar düşmeye başlayınca gerçekten nasıl bir güzellikle karşı karşıya olduğumuz da gördük.
 Binlerce minik toplanmış Cazibe Merkezi’ne Sokak oyunları, el ve yüz boyama etkinlikleri, konser, tiyatral gösteriler. Yani miniklerin gönlünce bir gün geçirmesi için ne gerekiyorsa o yapılmış. 



Başkan Oktay Yılmaz’ı bir ara miniklerle beş taş oynarken, biraz sonra boyama yaparken görmek mümkün.
 Binlerce çocuğun arasında çocuklar gibi şen bir görüntüdeydi başkan Yılmaz. Öyle peşinde birçok görevli ya da siyasi ile soğuk bir başkan görüntüsünün aksine, alandaki bütün miniklerin yanına gidip oyunlar oynadığı, temas ettiği, onlarla arkadaş gibi oynayan bir başkan vardı o gün Cazibe Merkezi’nde. 
Düşünün henüz 5-6 yaşlarındaki çocuklar yaşadıkları kenti yöneten belediye başkanıyla oturup oyun oynuyorlar.  
Oktay başkan insanı ilişkilerini en ön plana koyduğu için Yıldırım hızlı bir gelişim içinde. Oktay başkan ve ekibi hiçbir alanı boşlamadığı için Yıldırım şehirli görüntüsü vermeye başladı. Oktay başkanın yaklaşımı nedeniyle Yıldırımda her mahalle her birey hak ettiği kent yaşamına adım adım ulaşıyor. 
Öyle artık başka bir ilçeye taşınmak zorunda kalmıyor Yıldırımlı sosyalleşmek ya da kültürel etkinliklere katılmak için. Tiyatrosundan kütüphanesine, konserinden kültürel etkinliklerine kadar ne varsa artık hepsi Yıldırım’da var. 
Hatta artık daha fazlası var. Parkları, modern mağazaları, restoranları, hizmetleri ile Yıldırım kabuğunu hızla kırıyor, hızla bir yaşam merkezine dönüşüyor. 
İşte bu gelişim ve dönüşüm birilerini de rahatsız ediyor dolayısıyla. Oktay başkan ve ekibine yönelen saçma sapan, iler tutar yanı olmayan saldırıların da nedeni o. Dahası Bursa’yı teslim almaya çalışan siyaset ve rant çetelerinin huzurunu kaçıran da bu. 
Öyle ki gelecek seçimlerde Bursa’yı almak için 3 yıl önceden Mustafa Bozbey’i aday yapan CHP ve onun ortağı İP, tüm gücüyle Yıldırım’a yükleniyor. Aylardır Bozbey ve ekibi Yıldırım’la yatıp Yıldırım’la kalkıyor adeta. Kapı kapı, sokak sokak Yıldırım’da mücadele veriyorlar. 
Oktay Yılmaz’ın başarıları bu ekibi de zorluyor tabi. O nedenle algı ajanları eliyle itibarsızlaştırma çalışmaları yapılıyor ancak milletin gönlünde her geçen gün daha fazla taht kuran Oktay Yılmaz, aynı zamanda Büyükşehir’in adeta önümüzdeki seçim emniyet sübabı gibi süper işlere imza atıyor.  

Barınma sorununa acil çözüm şart!
Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala tüm Türkiye’de çok önemli bir sorun ortaya çıktı. Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu. 
Ne yazık ki yeteri kadar yurt yok. Yurt çıkmayan öğrencilerin yapabileceği tek şey de ev tutmak ancak kira fiyatlarında akıl almaz yükseliş gençleri çaresiz bırakmış durumda. 
Yurt ve barınma sorunu öyle bir hale geldi ki ülkenin birinci gündemi oldu. Gençlerin feryadı sürerken kira fiyatlarındaki akıl almaz artışta sürüyor. Önceki gün Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız da bu konuyla ilgili bir açıklama yayımladı.  
Üniversiteyi kazandığı halde imkansızlıklardan dolayı gençlerin bir kısmı üniversiteye kayıt yaptırmaktan vazgeçtiğine dikkati çeken Yıldız, yaşanan bu kaos nedeniyle gençlere yazık olduğunu söyledi.  Yıldız, vaziyeti şöyle açıklıyor; “Yurtlarda yer bulamayan öğrenciler maalesef piyasa değerinin üstünde ev tutmak zorunda kalıyorlar. İmkânı olan var olmayan var. Sayıları çok yetersiz KYK yurtlarının acilen artırılması kaçınılmaz bir gerçektir. Üniversitelerin kampus alanları içinde ilave yurtlar yapılmak suretiyle yurt meselesine kalıcı çözüm getirilmelidir. Acil çözüm bekleyen üniversite öğrencilerinin yurt sorunlarına Hükümetin ve Belediyelerin ivedi bir şekilde mazeret değil çözüm üretmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Gerçekten durum çok sıkıntı verici bir hal almış durumda!  Bu çaresizliği gençlerimize yaşatmaya hakkımız yok.  Hem devletin hem belediyelerin hızlı bir şekilde organize olarak önce acil çözümler üretmesi ardından da kalıcı çözüm için gereken planlamanın yapılması şart. 
Bu süreçte devletin ihtiyaç duyulan bölgelerde bina ya da otel kiralamak suretiyle ya da kamu binalarını hızlıca barınma alanına çevirerek çocukların okuldan vazgeçmelerinin ya da sonuçları çok ağır olacak sorunlar yaşamalarının önüne geçmesi şart. 
Devlet elindeki tüm binaları gençlere geçici çözüm olarak acilen tahsis edebilir. Tüm kamu misafirhaneleri gençlere tahsis edilebilir. Yetmedi 40 günde iki hastane yapabilen devletimiz 10günde prefabrik yurtlar inşa edebilir. Onlarca çözüm bulunabilir ancak çok hızlı ve etkili adımlar atılmalı. 
Bu arada güzel bir örnek Gemlik Belediyesi’nden geldi. Belediye 21 konutunu çok cüzi kiralarla öğrencilere tahsis etti. Umuyoruz çözüm odaklı örnekler hızla artar ve bir millet çocuklarını sırf barınma imkanı bulamadığı için eğitiminden vazgeçmek durumunda bırakmaz. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.