SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım, oyuna gelmedi!

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2021 20:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2021 20:27

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde belediye eli ile gri pasaport verilen grubun yurtdışına çıktıktan sonra bir daha geri gelmemesi ile patlak veren skandal son birkaç gündür ülke gündeminde sarsıcı bir yer edindi kendine. 
Üstelik konunun sadece bir belediyeyi ilgilendirmediği ve benzer örneklerin olduğu da hemen ardı ardına kamuoyuna yansımaya başladı. 
Habertürk Yazarı Sevilay Yılman, önceki günkü yazısında,  Tokat/Erbaa, Van/Tuşba, Elazığ/Arıcak, Elazığ/Üçocak ve Bursa/ Yıldırım belediyelerinde Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile aynı yöntemle Almanya’nın değişik şehirlerine vize gerektirmeyen hizmet pasaportu/gri pasaportla yüzlerce insanın Avrupa’ya kaçırıldığını yazdı.
Ancak burada ciddi bir hata da ortaya çıktı. 


Yıldırım Belediyesi de listede yer almıştı ancak Yıldırım Belediyesi bu suiistimale geçit vermedi. 
Gri pasaport ve insan kaçakçılığı iddiası çok ciddiydi ve kamuoyu gündemine gelmesinin ardından Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a sorduk konuyu. 
Oktay Yılmaz tüm samimiyetiyle açıkladı. 
Yılmaz,   böyle bir talebinin geldiğini, ancak konunun akıllarına yatmadığını söyledi. 


Aslında gönderilen dilekçe şüphelenmeye de oldukça uygun. Bir işadamı Hamburg’daki STK’ları incelesinler diye cebinden 51’i dernek, 5 belediyeden 56 kişiyi cebinden Almanya’ya götürüp bir hafta ağırlayacağını ifade ediyor. 
Tabi gri pasaportları alabilmek için 5 belediye personeli oraya havuç olarak konuluyor. Ama yemiyor Oktay Yılmaz ve ekibi bu fırıldağı. 


Vermiyorlar geçit. 


Böylece büyük bir skandalın önüne geçiyorlar. 
Oktay Yılmaz iki yıldır birçok icraatında olduğu gibi bu konuda da doğruyu yaptı. Gözden kaçsa büyük bir skandalın içinde Yıldırım’da yer alacaktı ve bunu izah etmeye imkân yoktu. Ama kaçırmadılar ve bu rezilliğe ortak olmadı Yıldırım Belediyesi. 
Teşekkürler Oktay Yılmaz ve teşekkürler Yıldırım Belediyesi. 


Burada bir konunun da atlanmamasında yarar var.

Bu elini cebine atarak 56 kişiyi Almanya’ya götürmeye kalkan işadamı Ali İhsan Topçular kim?

Neden böyle bir adım atıyor?

Bu listeye yazılan 51 kişi kim?

Nasıl seçildiler?

Bunların da kamuoyuna açıklanması gerekir. En azından devletin bu konuyu enine boyuna araştırması yerinde olur. 
Tam da bu gri pasaport konusu bir kez daha gündeme gelmişken artık gri pasaportun suiistimalinin olmaması için gri pasaport sınırlarının ciddi anlamda net bir şekilde çizilmesinin vakti geldi de geçiyor bile. 


Yurtdışına tatil düzenleyen de, insan kaçıran da bilmem ne yapanda buluyor bir yolunu gri pasaportla fırıldağı çeviriyor. 
Malatya’da Vali Yardımcısı ve Nüfus Müdürü görevden alınmış. Onlarla birlikte 4 kişi daha. Kusurları ölçüsünde şiddetle cezalandırılmalılar.

Dahası gidip gelmeyenler için de en güzeli vatandaşlıktan atmak.

Bu ülkeden kaçmanın bedeli vatandaşlıktan çıkarılmak olmalı. 


Hasılı iki yıl önceki gri pasaport skandalı geliyor insanın aklına. Derneğin adının ne olduğunun öneminin olmadığı da bir kez daha ortaya çıkıyor. Anadolu Spor Gazetecileri Derneği de desen adına bilmen nerenin dayanışma derneği de desen niyet kötü olunca sonuç ikisinde de aynı oluyor. 
Burada net olarak devletin kanun ve kuralları uygulanırsa ortada dolanan fırıldakların sonuç alması mümkün olmaz. Devlet tekrar tekrar bu alanı bir kez daha gözden geçirmeli. 


CHP’nin Yıldırım İlçe başkanı varmış!


CHP’nin Yıldırım İlçe Başkanı varmış. Adı da Nihat Yeşiltaş’mış.  Bayağı uzun bir açıklama yapabiliyormuş… 
Şaka bir yana ikinci dönemini sürdüren CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın görevde olduğu süre boyunca kendi icraatlarını anlattığı bir basın toplantısı olsa gerçekten katılmak isterim. 
Bildiğiniz düz merak ediyorum.
Yani parti içinde üye dizayn etmek, delege oyunları kurmak, koltuğu muhafaza edecek filim fırıldakları kurgulamak ve ona göre parti içinde mücadele etmekten başka ne yaptığını gerçekten merak ettim. 
Neyse Nihat Bey basın toplantısı düzenlemiş. AK Parti’nin 18 yıldır yönettiği anılacak bir eser olmadığını söylemiş. Toplantıya CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan'ın yanı sıra ilçe belediye meclisi üyeleri de katılmış. Hani şu CHP’de kıyamet koparken susan, partideki kadınlar taciz edilirken ölü taklidi yapan Nurhayat ile arada bir adaşı olan gazeteciye mektup yazmakla meşgul olan Yüksel Özkan. 
Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşüm ve benzeri hizmetler için borçlanmış. Sonra bunlardan elde edilen gelirlere Oktay Yılmaz başkan ve ekibinin mali disiplin uygulaması da eklenince belediyenin borcu hızla düşmeye başladı. 
Nihat Yeşiltaş kentsel dönüşümü de beğenmemiş. Malum CHP ve solcular kentsel dönüşüm denilince Nilüfer’deki rantsal dönüşüm akıllarına geliyor. Öyle olunca da tabi rant odaklarına pay gitmeyince tu kaka yapıyorlar. 
Neyse Yıldırım Belediyesi’nin Oktay Yılmaz döneminde geçen iki yıllık dönemi beğenmemiş anlayacağınız Nihat Yeşiltaş. Klasik CHP eleştirileri. Yani elle tutulur bir şey yok. 
Ancak iki şeyi merak ettim sormadan geçemem.

Nihat Bey'in bu kadar uzun metni yazma ihtimali yok, bu komik açıklamayı kim yazıp Nihat bey'in eline verdi bir.

İkincisi ise Nihat Yeşiltaş, taciz mesajlarının sızdırdığı iddiasıyla İsmet karaca ve yönetiminin hedefindeydi.

Disipline verilecek diye iddialar ortada dolanıyordu.

Sahi ne oldu o iş?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.