SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım’da çok güzel şeyler oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2021 20:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2021 20:21

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2.5 yılı geride bıraktığı başkanlık görevinde Bursa’nın en zor ilçelerinden biri olan Yıldırım’da gerçekten çok cesur ve önemli adımlar atıyor. 
Yıldırım’da en önemli sorun nedir deseniz tereddütsüz kaçak yapılaşma ve imar sorunları diye sayılabilir. 30-40 yıllık sorun imar ilçede.

Ne yazık ki imar sorunları nedeniyle büyük oranda kaçak yapılaşmış bir kısmı ilçenin. 
İşte Oktay Yılmaz, göreve gelir gelmez kolları sıvayıp imar ve kentsel dönüşüme yönelik projelere ağırlık vermeye başladı. 5 kez imar planı yenilenmiş bölge var itirazlar nedeniyle mahkemeler tarafından iptal edilmesi yüzünden. 


İşte bunun için Ankara’yı komşu kapısı yaptı Oktay Yılmaz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sıkıntıları da aktarıp çözümle ilgili önerilerini de aktardılar. 
Büyükşehir Belediyesi, AK Parti ve milletvekilleri ile yapılan çalışma sonuç verdi İmar Kanunu’nun 18. Maddesi'nde yapılan değişiklikle çok önemli bir sorun Bursa’nın imzasıyla aşıldı. 
Artık imar planlarına yapılan itirazlar planın tümünün iptaline yol açmayacak. Mağdur olan vatandaş varsa mağduriyeti kamu tarafından giderilecek ve diğer vatandaşların mağduriyeti engellenecek. Bu değişiklik imar noktasında adeta bir devrim anlamına da geliyor. 
İşte Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz dün basın mensuplarını Bursa’nın en önemli kentsel dönüşüm bölgesi olan Mevlana’da ağırladı. 
Birkaç yıl öncesine kadar kimsenin inanamayacağı bir işi başardı orada Yıldırım Belediyesi. Yüzlerce hak sahibi ile yüzde yüz uzlaşarak örnek bir kentsel dönüşüm projesini başlattı. Tam 301 bina yıkıldı. İkinci etapta da bir o kadar yıkılacak. 
Yerlerine modern konutlar yapılarak vatandaşlara teslim edilecek. Buradaki kentsel dönüşüm bugüne kadar Bursa’da uygulanan kötü örnekler göz önünde bulundurulduğunda belki ilk kez sağlıklı ve model bir uygulama oluşturuyor. 
Boş arsalarda dönüşüm ilizyonu yapıldığını gördük. Rant için sağlam binaların yıkılarak 20-25 katlı binalar yapıldığını gördük. Ama Mevlana’da çöküntü bölgesinde yapılan uzlaşmalarla gerçek bir dönüşüm örneğini hayranlıkla izleyeceğiz. 
Etap etap işleyecek olan bu dönüşüm Türkiye genelinde de örnek oluşturabilecek bir başarı hikayesi aynı zamanda. Dahası Oktay Yılmaz’ın şu sözleri çok ama çok daha önemli bir zihniyet devrimini de gözler önüne seriyor: 
Burada sadece binaların dönüştüğü bir kentsel dönüşüm değil bir şehirleşme faaliyeti gerçekleşiyor
Evet!  Nesiller değiştikçe ihtiyaçlar da değişiyor. Bugüne kadar o ihtiyaçların karşılanması noktasında geri kalınmış olmasına rağmen bu dönem modern dünyanın gereği ve şehirleşme açısında hızlı adımlar atılıyor Yıldırım’da. 
Ona göre şehrinde değişmesi gerekiyor. İşte Mevlana’da bu değişimin göstergesi. Yeni kuşakların devreye girmesi ve çağdaş bir yaşam talebi büyüklerin ikna edilmesinde önemli rol oynuyor. Belki 20 yıl önce asla ikna edilemeyecek ve bu uzlaşının sağlanamayacağı bir bölgede, yeni ve modern uygulamaların örnek olmasıyla o uzlaşı sağlandı. Tabi Oktay başkan ve ekibinin geceli gündüzlü vatandaşlarla olan teması, verdikleri güven de bu müthiş projenin yaşam bulmasında büyük etki sağladı. 
Şehirleşme çabasının da önemli örnekleri ardı ardına geliyor. 


Uyumayan kütüphane bunların en güzel örneği.

365 gün açık olan kütüphaneye ayda 10 bin giriş yapılıyor. 1.5 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırılıyor örneğin ilçeye.

Yeni kütüphaneler yolda.

Spor tesisleri ona keza. Hem merkezi hükümet hem de Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla yapılıyor bunlar tabi. 


Önemli bir müjde daha verdi Oktay Yılmaz.

Bir süredir üzerinde çalıştıkları eski Yüksek İhtisas Hastanesi’nin olduğu yere devasa bir kültür merkezi inşa etmek istiyorlardı. Tahsis ve devir işlemlerinin sona geldiğini anlatan Oktay Yılmaz, önümüzdeki süreçte inşaatın hızlıca başlayacağını aktardı. 
Yıldırım kabuğunu gerçekten kırıyor. Oktay Yılmaz ve ekibinin gayreti ve inançla yaptığı çalışmalar Yıldırım’ın geleceğine adeta ışık tutuyor. Mevlana’da yakılan ateşin hızlı bir şekilde Yıldırım’ın bütününe sirayet edeceğini tahmin etmek güç olmayacak. 
Oktay Yılmaz ve ekibi gerçekten belediyecilik adına çok güzel örneklere imza atıyor. Bu gayretlerin sonunda gurur duyulacak eserler ortaya çıkacak. Yılmaz ve ekibi, seçimlerde kendilerine güvenen Yıldırım halkının ne kadar doğru bir karar verdiklerini de her geçen gün biraz daha fazla ispat ediyor.

Yıldırım’ı güzel günler bekliyor. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.