SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırımlı kadınlara tam destek 

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2021 19:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2021 19:51

Türkiye’de kadın olmak zor, aslında dünyada kadın olmak zor… 
Yüzyıllardır ataerkil toplumların tüm dünya insanlarında oluşturduğu süregelen kadın erkek eşitsizliği inancını yok saymak mümkün değil. Kısır döngü, insanoğlu böyle görüyor, böyle yetişiyor, gördüğü gibi de davranıyor. 


Öte yandan kadınların siyasette, ekonomide, iş dünyasında yer almasının ülkenin kalkınmasına her anlamda katkı sağlayacağına inanıyor olsak da yada inanıyor gibi görünsek de, kadınlarımızın önünün hala yeterince açılmadığı gerçeğini de kabul etmek zorundayız. 
Sıkıntının özü eğitim, eğitimsizlik… Eğitilen kadın çocuğunu da iyi eğitecek, çocuğun kız yada erkek olması fark etmez. 
Bursa’da kadının eğitimi ve girişimciliğini arttırmak adına en çok çabalayanlardan belediyelerden biri Yıldırım… 
Üst üste yaptığı organizasyonlarla Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ve uhdesindeki Kültür Müdürlüğünün kadına bakış açısını çok net görüyoruz. Bunlara birkaç örnek verelim: 


‘Anne Çocuk Akademisi’, Yavuz Selim Kültür Merkezi’nde ebeveynleri ve çocukları bir araya getirdi. Eğitim seminerinde “Çocuklarda güvenli bağlanma nasıl oluşur, anne-çocuk arasındaki bağlanma krizlerinde bizleri neler bekliyor, bu süreçte çocuklara nasıl davranmalı ?” gibi konular ele alınarak aileler bilinçlendirildi. 4 hafta boyunca süren eğitimlere katılım sağlayan ailelere sertifika verilecek. Bir diğer seminerde ise gelişen teknoloji ile birlikte çocuklarda meydana gelen öfke krizleri konuşularak sağlıklı çözümler üretilecek.


Gelişim çağındaki çocuklara rol model olan ebeveynleri bilinçlendirmek adına ‘Anne-çocuk Akademisi’ni hayata geçirdiklerini ifade eden Yılmaz’ın daha sağlıklı ve bilinçli bireylerin yetişmesine önem veriyor olması kadınları mutlu ediyor. Anne-çocuk Akademisinde “Anne-çocuk arasında ilişki nasıl olmalı? , her yaş gruplarında değişen öfke belirtileri nelerdir?” gibi konuları ele alınacak.


Kadın girişimcilik merkezleri ve kadın kooperatifleri ile kadınların sosyal ve ekonomik yaşamdaki rolünü güçlendirmeyi de hedefliyor Yıldırım Belediyesi… Bu amaçla ilçeye yeni bir kadın girişimcilik merkezi ve kadın kooperatifi daha kazandırdı.
Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan  ‘Şükraniye Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’ ve ‘Her Dem Kadın Kooperatifi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.


Belediyenin kadınları hayatın her alanında destekleyen çalışmalara imza attıklarını görüyor ve kadınlar adına çok seviniyorum. Kadın Girişimcilik Merkezleri, mahalle bazlı kuruluyor ve bu merkezlerde; kadınlarımıza meslek öğretiliyor, istihdam olanağı sağlanıyor, ürünlerini kendileri satmak isteyen kadınlarımıza E-ticaret eğitimi veriliyor. Ayrıca, gelire ihtiyacı olan ancak kurslara katılamayan kadınlarımızın da evlerine fason iş vererek, ev ekonomilerine destek sağlanıyor. Bu merkezler, kadınlarımızın sosyalleşmesi açısından da önemli bir görevi yerine getiriyor. 15 farklı noktada kurulan kadın girişimcilik merkezleri ile Yıldırımlı kadınlara hizmet sunuluyor. Belediyenin hedefi önümüzdeki yılın sonuna kadar bu sayıyı 20’ye çıkararak, daha fazla kadınımıza fayda sağlamak… 
Yıldırım, toplumun her kesimine olduğu gibi çocuklara yönelik de önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. İlçede yaşayan çocukların anneleri ile birlikte nitelikli zaman geçirebilmesi amacıyla ‘Anne Çocuk Atölyesi’ni başlattı. 


Oktay Yılmaz’ın Geleceğe yönelik yapılan en büyük yatırımın evlatlar olduğu bilinciyle, çocuklar için pozitif ayrımcılık yaparak, onlarla ilgili olan her şeyi önceledikleri görüşüne katılmamak mümkün değil.  İlk etkinlikte çocuklar ve anneler birlikte keçeden oyuncak yaptılar. Barış Manço Kültür Merkezi’mizde ayda iki kere düzenlenecek anne çocuk etkinliklerine tüm annelerin vakit ayırmasını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.