SON DAKİKA
Hava Durumu

Yılmaz’a linç doğru değil!

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2020 19:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2020 19:50

Öncelikle Bursaspor her zaman önceliğimiz ve değişmez gönlümüzün bir numarasıdır. Bursaspor Bursa’dır sevinci sevincimiz hüznü de hüznümüzdür.

Evet beklentilerimiz, hayallerimiz Bursaspor’un şampiyon olarak hiç olmadı ilk ikiye kalarak Süper Lig’e dönmesiydi. Ancak güçsüz yönetim, saçma ve yanlış kararlar, hatalı adımlar nedeniyle şampiyonluk beklediğimiz Bursasporumuz ligi 6. sırada tamamlayabildi. Play-off grubuna son sıradan girdi.

Ali Ay yönetimi, iki yıl üst üste son anda düşmekten kurtulan Bursaspor’u inatla üçüncü yıl düşürdü. Geçen yıl kim ne derse desin kirli bir şekilde Bursaspor ve kardeş Erzurumspor düşürüldü. Asla düşmeyi hak etmediler ancak futbolun baronları iki kardeş kulübü de kurban ettiler.

İstanbul’un takımlarını küme düşüremedikleri için Anadolu’nun şampiyonu Bursaspor’u düşürerek belki de 10 yıl önceki şampiyonluğun hesabını gördüler. Ancak Bursa gereken tepkiyi vermedi ya da veremedi.

Düşmenin şokuyla bu kepazeliğin hesabını sormadı soramadı. Dahası Bursaspor’a sahip çıkmak gibi bir kaygıya da düşen olmadı. Mesut Mestan öne sürüldü ve zayıf bir yönetimle adeta ne hali varsa görsün diye bırakıldı. Borç batağına düşmüş Bursaspor, cebine eline sokamayacak durumda olan bir yönetimle kıvranıp durdu. Transfer tahtası bile son günlerde açılabildi.

Buna rağmen sadece forması bile yetiyordu Bursaspor’a. Ama yönetimin hatalı kararları, anlamsız adımları, saçma sapan tavırları ile açık ara şampiyon olması gereken Bursaspor ite kaka ancak sezonu tamamlayabildi.

Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor da aynı kaderi yaşadı Bursaspor’la. Bin türlü haksızlıkla düşürüldü. Bursaspor düştüğünde en fazla acı duyan kent Bursa’dan sonra Erzurum’du hiç tartışmasız. Şehirde çifte matem yaşandı.

Bursaspor-Erzurumspor asla rakip olmadılar. Hep kardeş oldular. Bursa’nın kalbi Erzurum’la Erzurum’un kalbi Bursaspor’la attı.

Yeniden süper lig hedefi ile yola çıkan iki kentin gönlünden kalbinden hep birlikte Süper Lig’e gelmek vardı. El ele gönül gönüle, haksızlıklara karşı tek bilek tek yürek Süper Lig’e gelsin istiyordu iki şehirde.

Aynı ligde oynamalarına karşın ne Erzurum ne Bursa birbirinin rakibiydi. İkisi birden lige gelecekti. Erzurum ve Bursa Anadolu’nun iki kadim şehri bir büyük kardeşliği spor kulüpleri üzerinden dünyaya örnek şekilde sürdürdü.

Bursaspor Süper Lige dönecek. Play-off’tan da olsa kardeşler süper ligde buluşacak. Bursaspor iddianın vazgeçmemenin simgesidir. Her şeye rağmen önümüzdeki yıl Süper Lig’de oynayacağına inancımız sonsuz. Küllerinden doğmayı bilir bu şehir.

Bursaspor’un ilk ikiye kalamayacağı bir hafta öncesinden hemen hemen kesinleşmişti. Ya Adana Demir ya Erzurum gelecekti lige.

 Bütün Bursa’nın gönlünde de Erzurumspor’un gelmesi vardı. Son hafta da beklenti gerçekleşti ve BB Erzurumspor lige çıktı.

Kendisi de Erzurumlu olan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’nın kardeşi Erzurumspor’un kaşkolu ile tebrik etti sosyal medya üzerinden Erzurumspor’u.

Aman Allah’ım bir anda adeta linç girişimine maruz kaldı. Oysa Bursa’da yaşayan Bursa’nı soluyan herkesin tek isteği vardır Bursaspor zirvede olsun. Hepimizin umudu ve dileğiydi Bursaspor’un lige ilk ikide gelmesi.

Dahası şampiyon olarak gelmesi. Ama iki hafta kala maalesef olmayacağını ve play off oynayacağımızı hepimiz anlamıştık.

Erzurumspor’u tebrik etmek bir belediye başkanını linç etmek için yeterli sebep olmaz olamaz. Hepimiz çok üzgünüz. Ama inancımızdan asla vazgeçmiş değiliz.

İstanbul’un baronlarının kaşkolünü takmamış ki. Bursaspor’u hedef alan, onu kendine rakip gören bir takımın formasını giymemiş ki!

Üstelik Bursa’da yüzbinleri bulan Erzurumlu var ve bunların büyük kısmı da Yıldırım’da yaşıyor. Evet Bursaspor ve Bursa olarak üzgünüz ancak bu üzüntünün müsebbibi asla BB Erzurumspor değil. Üzgünüz ama şu an cenaze evi değiliz.

Üzgünüz ama umudumuzu da iddiamızı da sürdürüyoruz. Üzgünüz ama gücümüz de inancımız da Süper Lige çıkmamıza yeter. Üzgünüz ama inançsız değiliz. Ve bugün birbirimize düşme değil el ele tutuşup Bursasporumuzun lige çıkması için güç birliği yapma, birlikte dua etme vaktidir.

Bursa birinci Erzurum ikinci çıksa iki şehirde de yeşil beyaz ve mavi beyaz bayraklarla kutlayacaktık. Dahası Erzurum olmasa Adana Demir, Akhisar ya da Karagümrük çıkacaktı. Bursa’da kime sorarsanız sorun bu 4 takımdan BB Erzurumspor’un çıkmasını isterdi.

Bu çerçevede insanları boş yere sinirlendirecek, birbirlerine kırıcı sözler sarf etmelerine neden olacak söylemlerin artık bir kenara bırakılmasında fayda var.

Oktay Yılmaz üzerinden Bursa’da belli kitlelerin kalbini kıracak ya da iki kardeş kentin arasını açacak bir kamplaşma çabası beyhudedir.

Bursaspor da Bursa da ne Erzurum’dan vazgeçer ne kardeşlikten. Aynısı Erzurumspor ve Erzurum için de geçerli.

İki kardeş şehri bir kaşkol üzerinden birbirine düşürmeye de kimsenin hakkı olmamalı olamazda. Şu an şu dakika itibariyle Bursasporumuzun önce Adana Demirspor ardından da finaldeki rakibini geçerek Süper Lige dönüşünü bekliyoruz. O gün her iki kentte de büyük bir coşku yaşanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.