SON DAKİKA
Hava Durumu

Yok artık diyeceksiniz!

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2019 21:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2019 21:40
Mudanya’nın en büyük binalarından biri olan Belediye İş Merkezi’nde bir süredir tadilat çalışmaları yapılıyordu. Son günlerde çalışma durdu.

Sebebi ise tüyler ürpertecek kadar korkutucu. İddiaya göre binanın büyük kolona zeminden bağlanan kirişler kesilerek kaldırıldı.

Mudanya depremsellik açısından büyük risk taşıyan bir bölge. Büyük Marmara Depremi’nde ciddi sıkıntı yaşandı. Sonrasında birçok bina yıkılarak yenilendi. Deprem yönetmeliğine uymayan ya da hasar gören binalar belirlenerek kaldırıldı.

Riskli olduğu bilinen binalardan biri de bahsi geçen belediye İş Merkezi. Hem belediyenin hem de özel şahısların işyerleri var. Bina da ayrıca konutlar da yer alıyor.

İşte o bina yıllardır akıbetini bekliyor. Bu arada yaşam da devam ediyor binada.

Bina ile ilgili daha önce hasarlı raporu verildiği iddiası var. Sonrasında geçtiğimiz yıllarda binanın dayanıksız raporu olmadığı yönünde bir bilgi atıldı ortaya belediye kaynaklı.

Neyse gel zaman git zaman zaten eski olan ve yıllarca doğru dürüst bakım yapılmayan binanın tadilattan geçirilmesi, mantolama yaptırılmasına karar verildi.

Binanın mantolaması yaptırıldı. Tadilatta bir süredir devam ediyordu. Ancak bir süredir bu tadilat durdu.

Yapılan şikayetler üzerine tadilatın durdurulduğu ifade ediliyor. Gerekçesi de tüyler ürpertiyor.

İddiaya göre binanın büyük kolonlarını temele bağlayan kirişler kesilerek kaldırıldı. Hem de eski bir binada hem de birinci derece deprem bölgesi olan bir bölgede.

Muhtemelen bu konuyla ilgili belediye bir açıklama yapacaktır. Ancak konu şayet aktarıldığı gibiyle vahim. Çok vahim.

Belediye İş Merkezi önünde kesilen kirişlerle ilgili bir iki gündür bir çalışma var. Yeniden kirişler için kalıp çakılarak beton atılıyor. Yani hata düzeltilmeye çalışılıyor. Bu çalışmanın bir faydası var mı bilmiyoruz. Eskisi gibi binayı taşıyacak güce sahip olur mu onu da bilmiyoruz.

Umarız ki ciddi bir durum oluşmamıştır. Ancak bu işgüzarlığın gerçekten akıl tutulmasından başka izahı olmadığını da ifade edelim.

Binayla ilgili tek sorunun bu olmadığı da ifade ediliyor. Belediyenin mülkleri var ve yönetimi de genel olarak belediye belirliyor. Seçimden çok atama yönetim gibi yani. Toplanan aidatlardan harcamalara kadar birçok itiraz ve iddia dolaşıyor ortalıkta. Yönetimsel olarak da yani sorun giderek artıyor.

Bir yıldır örneğin binada kömür yakılmamasına rağmen aidat toplanmaya devam ettiği iddia ediliyor?

Doğalgaz bağlandıktan sonra aidatlar düşürülmesi gerekirken zam yapıldığı da önemli bir iddia. Bir yıla yakın zamandır bina içindeki tuvaletler de tadilat nedeniyle kapalı.

Daha da iddialar var. Umarız binayla ilgili sorunlar bir an önce çözümlenir. Ancak sorunlardan öte bina güvenliği birinci derecede önemli ve buranın gerçek anlamda bir kontrolden geçirilmesi hayati önem taşıyor.



 

Koca çukur günlerce açık kaldı!

Mudanya'dan devam edelim. Her ne kadar merkez ilçe olsa da birçok kurum Mudanya’yı ikinci plana atıyor. Bunun en bariz örneklerinden birisi son bir kaç günde yaşandı.

Mudanya’da Halitpaşa Caddesi’nde Türk Telekom’un rögar kapağının çevresi çöktü. Büyük bir çukur oluştu. Büyük tehlike arz eden çukur, günlerce öyle kaldı. Polis ekipleri günlerce nöbet tuttu bekledi çukurun başında. BUSKİ ve Mudanya Belediyesi görevleri olmadığı halde geçici çözüm olarak çukuru zaman zaman doldurdu.

Bir aracın düşse çıkamayacağı ebattaki çukur için vatandaşların ve yetkililerin başvurularını kulak ardı eden Türk Telekom günlerce burada gelip tamirat yapmadı. Tepkilerin artması üzerine devreye giren bürokrat ve siyasilerin uyarısı üzerine önceki akşam Türk Telekom gelip çukuru kapattı.

Vatandaşa hizmet etmek bu kadar mı zor arkadaş. Senin yüzünden oluşan soruna müdahale edip vatandaşı rahatlatmaktan neden kaçınır ki kurumlar?

Zaten oralarda o makamlarda vatandaşa hizmet vermek için oturuyor değiller mi? Türk Telekom iki gün geç ödeseniz faturanızı cart diye keserken aynı hassasiyeti bu tür durumlarda neden göstermiyor? Yazık çok yazık!



 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.