SON DAKİKA
Hava Durumu

Zeki Müren ve riya!

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2021 19:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 19:36

Türkiye’nin sanat güneşi olarak anılan Bursalı sanatçı Zeki Müren’in ölümünün 25. yıldönümüydü dün. Emirsultan’daki mezarının başında Fatiha okumaya birkaç genç evlatla Mehmetçik Vakfı temsilcileri gitti sadece. 


Dünkü anma etkinliğindeki fotoğraf aynı zamanda bu şehirde samimiyetsizliğin de en net görüntüsü olarak kayıtlara geçti.  
Oysa 15 gün önce bir belediye tarafından anma gecesi düzenlendi Zeki Müren için. Açık hava tiyatrosu doldu taştı. Ben 5 bin diyeyim siz 7 bin kişi.  Hınca hınç doldurdular anma gecesini. 
Organizasyonun adı her ne kadar “Zeki Müren’i anma gecesi” olsa da çekici tarafı hiç şüphesiz Sibel Can’dı. Yani Zeki Müren bahane Sibel Can şahane durumu.


 Bugün Zeki Müren yaşıyor olsaydı ne o belediye ona 500 bin lira para verip konser yaptırır ne de 7 bin kişi açık havaya toplanırdı. Riya bu başka bir şey değil. 
Belediye eliyle yapılan bu yüksek bütçeli organizasyon, Zeki Müren’e bu kurumun ne kadar vefa beslediğini gösterir normalde. 
Normalde diyorum öyle olmadığını dün gördük. Sibel Can’a 500 bin lira basan Kültür Müdürü bile gidip bir Fatiha okumaya tenezzül etmemiş Zeki Müren’in mezarı başında. 
Bir Kur’an-ı Kerim okutmak akıllarına gelmemiş. Sibel Can konserinde çok yorulmuş olsalar gerek, Emirsultan’a çıkamamışlar. Belediye başkanının bu durumu gözden geçirmesinde fayda var. 
Bu işlerin artık dostlar alışverişte görsün durumundan çıkarak her şeyin yerli yerine oturmasında fayda var. Zeki Müren’i anmak isteyen bir sanat müziği akademisi kurar örneğin. Türkiye çapında bir sanat müziği yarışması yapar ve onun galasını yapar. 
Ama memleketin en meşhur assolistini getirip iki şarkı söyleterek anma olmaz. Üstüne bir de ölüm yıldönümünde gidip Zeki Müren için bir Fatiha okumaktan da geri kalmaz. 

Sevsinler algınızı... 
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca yine şov yapayım derken her şeyi yüzüne bulaştırdı. 
Algı ajanlarının aklıyla her defasında komik duruma düşen Karaca, bu kez de son günlerde gündem oluşturan üniversiteyi kazanan gençlerin barınma sorunlarıyla ilgili rüzgarı arkasına alıp şov yapmak için 20-30 kişiyle birlikte Kent Meydanında bir müsamere yaptı. 
Oysa üniversiteli gençlerle ilgili CHP’li belediyelerin bir kısmı da dahil olmak üzere ülke genelinde belediyeler adeta seferberlik ilan etti. 
Bursa’da örneğin Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Karacabey Belediyesi ve CHP’li Gemlik Belediyesi, tüm imkânlarını gençler için seferber etti. 
Bir tek öğrencinin bile açıkta kalmaması için gerekli tüm çalışmalar yapılırken, özel yurt, misafirhane, konut vb ne kadar imkan varsa hepsinin değerlendirilmesi için çalışma başlattılar. Bir yandan da öğrenci başvurularını almaya devam ediyorlar. 
Mesela Gemlik Belediyesi’ne dün itibariyle 160 öğrencinin başvurduğu, bunların yarısının belediyeye ait 21 konuta yerleştirileceği ifade edildi. Diğerleri için de imkânlar araştırılıyor ve kampanyalar düzenleniyor. 
Yani mevzu için biraz geç kaldı İsmet Karaca. İkincisi ise açıklamayı başörtülü bir kızımıza yaptırmış yine algı çalışması olarak İsmet Karaca. 
İyi de birader alanda başka başörtülü kadın yok. Yani özellikle bu algıyı oluşturmak için bir tiyatro yaptığınız o kadar belli ki durduk yere milleti üzerinize güldürüyorsunuz. 
Bari oradaki 5-10 kadına daha başörtüsü taktıraydın da yemiş gibi yapaydık. En azından bu kadar komik duruma düşmezdiniz. 
Bu aklı kim veriyorsa milleti üzerinize güldürmek için elinden geleni yapıyor. Karaca’ya tavsiyemiz o kakma akıllarla ilişkisini keserek kendisine doğru düzgün danışmanlar bulması. 
Yarın bunlar ölümüne hayalini kurduğu milletvekilliği için malzeme olur milletin diline benden söylemesi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.