SON DAKİKA
Hava Durumu

Zeybek!

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2018 21:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2018 21:00
Muhalefet anketler üzerinden taraftarlarına moral vermeye çalışıyor. Bunu yaparken de öyle fazla atıp tutamıyorlar tabii. Biraz gerçekçi görünmesi lazım. O yüzden hayaller ikinci tura göre kuruluyor hep. Kemal çıkmış CHP rozetsiz CHP’li adayı tarafsız Muharrem’in yüzde 30 oy oranı olduğunu ama ikinci turda mutlaka seçileceğini söylüyor. Söylerken de dikkatli, hani öyle ille de olacak demiyor, diyemiyor, cesareti o kadarına yetmiyor, o yüzden de “Muharrem İnce'nin anketlerde oy oranı yüzde 29-30-32 bandında görünüyor. Bu ülkede 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağım diyenin kazanması lazım.” Diyor. Yani aslında bir temenni.

Anketlere atıf yapan yalnızca Kemal değil. Apla’da anketlere dayandırarak konuşuyor ama onun saçmalama birimi farklı. O şöyle diyor; “Akşener, “Göreceksiniz, ikinci tura ben kalacağım. Bunu hem anketler hem sağ seçmen söylüyor.” Yani o sağ seçmen, artık her kim ya da kimlerse gelip buna bizzat söylemiş…

Kemal’den seçmeler bitmedi. Adam fıkra gibi. Çok eğlenceli. Arada öyle laflar ediyor ki gülmekten kırılıyorsunuz. Bakın Fenerbahçe üzerinden felsefe yapmış! İktibas edeyim de siz de gülün.

“Yeni bir başkan seçilmiştir. Değişimi Fenerbahçeliler sağlamışlardır. Değişim bütün toplumun kaçınamayacağı bir gerçektir. Hayatın her alanında değişim var. Şöyle bir örnek var insan oğlu tekerleği 3 milyon yılda bulmuş bugün her saniye bir buluş yapılıyor.”

Aklıma ilk gelen şu oldu; Kemalciğim, tekerleği üç milyon yıl da olsa bulabilmişler. Senin gerçek projeler üretip tek başına iktidara gelmen için o süre de yetmez…

Pansuman yapmaya devam edelim. Başka ne diyor?

“Başlangıçta cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunduğumuz zaman CHP’nin en baştan beri görüşü tarafsız cumhurbaşkanı olması lazım. CHP rozetini çıkardığına göre ve 80 milyonu kucakladığına göre beraber mitinge çıkmamızın doğru olmadığını düşündük. Egemen güçlerin telkinleriyle yönetiliyor Türkiye. Şunu yapacaksın diyorlar yapıyor bunu yapacaksın deniyor yapıyor.”

CHP’nin de dâhil olduğu koalisyon dönemlerini hatırlamış olacak garibim…

Komedi devam ediyor. Kemal yine konuşuyor;

Muharrem Bey ikinci turda büyük bir olasılıkla kadrosunu açıklayacaktır. Yardımcılarını ve ülkeyi kiminle yöneteceğini açıklayacaktır.”

Açıkladı Kemalciğim açıkladı ama başka şeyi açıkladı. Ne dedi Muharrem? “Akşener’in yardımcısı olurum.” dedi. Aplası da sanki öyle bir ihtimal varmış gibi buna cevap verdi ama ayıp olmasın diye kestirip atmadı ama çok da ümit vermeyerek “Bakarız” dedi. O kapı boş çıkınca da senden danışmanlık falan istemişti, unuttun mu?

Bu arada Muharrem zeybek oynamaya başlamış. Bilmem artık Çökertme mi oynadı yoksa başka birini mi? Ama zannetmem Çökertme zordur. Öyle diz vuramaz acemisi.

Zeybek oyununun nasıl ortaya çıktığı ile ilgili bir fıkra da vardır ya, yeri değil şimdi. Ama severim zeybeği. Mesela Kerimoğlu Zeybeği’ni

Haydülen de haydülen

Şu dağlarda geyik kalmadı

Oyn'ülen de kör arabım sen oyna

Senden başka yiğit kalmadı

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.