SON DAKİKA
Hava Durumu

Zor basın toplantısı!

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2021 21:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2021 21:54

Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, birkaç gündür yasak aşk ve bebek iddiaları ile gündemdeydi. Dün cesaretini toplayıp basın mensuplarının karşısına geçti. 


Toplantıya başlarken böyle bir konuyla ilgili basın mensuplarının ve kamuoyunun karşısına geçmekten duyduğu üzüntüyü ifade ederek başladı. Sesinin titrediğini söyleyebiliriz toplantı boyunca zaman zaman. 
Kimseyi kandırmadığını söyledi Sertaslan. Ortada biri 49 biri de 37 yaşında iki insanın yaptığı bir hata ve onun sonucunun olduğunu vurguladı. Eşinden ve ailesinden hem özür diledi hem de süreç boyunca yanında olduklarını belirterek teşekkür etti. 
İnsanın beşer olduğunu ve şaşabileceğini anlattı. Konunun yargıda olması nedeniyle ayrıntılara giremeyeceğini anlattı. Yargının bir karar vereceğinin altını çizdi ve şeriatın kestiği parmağın acımayacağını belirterek yargılamanın sonunda çıkacak sonuca atıfta bulundu. 
Partililerin ve il başkanının neden toplantıda olmadığı ve partisinin bu duruma nasıl baktığını sorulması üzerine de, kendisinin gelmemelerini istediğini, konunun parti ve belediyeyle özleştirilmesinin doğru olmayacağını kaydetti. 


Mevcut durumun uzun süredir devam ettiğini, diğer muhatabın bunu uzlaşmaz bir tutum ve cezalandırma hırsıyla gerçekleştirdiğini anlattı. 
İnsan kuldur, şaşar. Affedilmeye muhtaç olduğu anlar vardır. Bana böyle bakın. Partim her zaman yanımda. Bu konu adaletin önünde her yanıyla konuşulacaktır” sözleri de konuşmasındaki altı çizilecek yerlerden biriydi. 


Biri 49 diğeri 37 yaşında 2 yetişkinin karşılıklı yaptığı hatadır bu. Özel hayatının gizliliği üzerinden cümleler kurup, bunun arkasına da saklanmıyorum. Özür dilemem gereken tek kurum ailemdir. Allah'a her gün şükrediyorum. Çok uzun zamandır mücadele ettiğim bu konuda çocuklarım ve eşim beni yalnız bırakmadı. Böyle eşe sahip olduğum için Allah'a binlerce kez şükrediyorum. Konunun detayları mahkemede. Adaletin önünde her yanıyla konuşulacaktır. Oradan çıkan sonuç boynumuzun borcu olacaktır" sözleri ile de net bir şekilde yaşananlarla ilgili duygularını ifade etti.


 Mevcutta devam eden babalık davasının ardından konunun ceza davasına da dönüşeceğini dile getiren Sertaslan, bu süreçte büyük sıkıntılar yaşadığını da ifade etti. 


Yapılan haberlere de tepkisini "Kimseyi sokakta ve aç bırakmadım. Beni zorda bırakmak adına yaptıkları her yayın, aslında bu memlekete yarın önemli hizmetler verme ihtimali olan çocuklarıma ve hiç suçu günahı olmayan ailelerimize yöneliyor. Bunu fark etsinler ve 'belediye başkanını zorda bırakalım' adına böyle kötü duruma kendilerini düşürmesinler. Affedilmeye muhtaç olduğu anlar vardır. Bana böyle bakın. Konuyu böyle değerlendirin. İzin verin bu memleketimi hak ettiği yere getirmek için azimli şekilde yol yürümeye devam edelim" sözleriyle aktardı. 


Sonuç olarak yorumumuza gelirsek, siyasi bir kişiliği ve belediye başkanı apoleti olan bir kişinin böylesi bir yanlışın içinde düşmesi gerçekten çok acı. Yaptığının ve yaşananların kabul edilebilir bir tarafı yok. En başta ailesi olmak üzere bir çok insanı direkt etkileyen bir yanlışın içine girmiş, toplumsal olarak kabul edilmez bir noktaya gelmiş. 


Bunların hesabını gerek yargıda gerekse yüzleşmek zorunda olduğu insanlarla görecek hiç şüphesiz. Bu olay özelinde konuya bakışımız çok net. Yapılan gayri meşru bir hareket ancak bunun siyasete alet edilmesine ve siyaseten kullanılmasına medya başta olmak üzere kimsenin prim vermemesi en doğrusu. Bu olayda ortaya çıkanların büyük kısmı doğru ve ilgili kişiler tarafından da kabul ediliyor ancak yarın bunun şantaj ve tehdit malzemesi ya da adam ayıklama malzemesi olur. O nedenle konuyu meşrulaştırmak her nereden bakarsak bakalım asla doğru olamaz. Kabul edilemez. O nedenle bu tür haberlere biz asla prim vermiyoruz ve bundan sonra da vermeyeceğiz. Umuyoruz ki medya da bu tür neresinden bakarsan bak elle tutulur bir tarafı olmayan bu konuların tarafı ya da körükleyeni, özendireni ya da yol göstereni durumuna düşmez.  
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.